Schoonebeek rekent af met angstgegner DSC

NIEUW SCHHOONEBEEK - Na het pittige gelijkspel vorige week tegen Sleen, kreeg Schoonebeek deze zondag angstgegner DSC 65 op bezoek op sportpark De Gruinte. Schoonebeek heeft het traditioneel altijd lastig tegen DSC, maar deze middag ging de overwinning redelijk eenvoudig met slechts 2-0 naar Schoonebeek.

Schoonebeek begon direct stormachtig aan de wedstrijd, DSC werd vastgezet op de eigen helft. Dit resulteerde in de 2e minuut al in een voorsprong. Uit de eerste hoekschop kon Remco Huser de bal terug koppen op Niek Weitering, en Weitering verlengde de bal met het hoofd in de verre kruising, 1-0. Schoonebeek nam na de openingstreffer geen gas terug en ging op zoek naar de tweede treffer. In de 7e minuut had Niek Huser die op de schoen, 1 op 1 met DSC doelman Dennis Schiphorst-Haalweide wist hij het net niet te vinden.

En in de 13e minuut kwam Remco Huser net twee schoenmaten tekort om de bal over de doelman te lepelen. Langzaamaan werd het spelbeeld steeds rommeliger, bij Schoonebeek lukte steeds minder en DSC probeerde onder de druk uit te komen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, zonder echte kansen aan beide zijden. Vlak voor rust kreeg DSC toch nog een grote kans op de gelijkmaker. Rick Sewuster kopte een vrije bal goed onder in de hoek, maar doelman Berens kon met een katachtige reflex een treffer voorkomen.

Na de rust probeerde Schoonebeek de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen, het was eenrichtingsverkeer en Schoonebeek creëerde diverse kansen. In de 47e minuut strandde Remco Huser op aangeven van Leon Steffens op de doelman. In de 48e minuut was het de beurt aan Leon Steffens, zijn eerste inzet werd gered door doelman Schiphorst-Haalweide en de tweede poging werd van de lijn gehaald door Geert Hilhorst. Daarna kreeg Remco Huser twee opgelegde kansen voor open doel; in de 58e minuut speelde Niek Weitering hem vrij maar schoot hij naast, en in de 66e minuut werd hij door Leon Steffens vrij gespeeld maar schoot hij over.

In de 73e minuut viel dan toch de meer dan verdiende 2-0; Leon Steffens werd door Dillan Schulte de hoek in gestuurd, kapte zich vrij, verlengde de bal op Stijn Schepers die met een uiterste krachtsinspanning Niek Huser wist te bereiken, Huser werkte in twee keer af en bracht zo de 2-0 op het scorebord. In de 90e minuut had DSC nog de mogelijkheid op een aansluitingstreffer maar doelman Berens redde eerst een kopbal om vervolgens de rebound uit de kruising te tikken. Vervolgens floot scheidsrechter Hoorn af en bleven de punten in Nieuw Schoonebeek.

Na de wedstrijd waren beide teams redelijk tevreden, Schoonebeek om dat het de punten in eigen huis hield en DSC omdat het slechts 2-0 werd. Volgende week staat er voor Schoonebeek wederom een pittige opgave te wachten. Het moet op bezoek bij Titan dat slechts twee wedstrijden speelde tot nu toe, maar deze wel allebei overtuigend won. Ook DSC heeft volgende week een pittige opgave, het moet op bezoek bij koploper Sleen.