De spanning stijgt in de Giro d'Italia

Wielervrienden, We zijn inmiddels twee weken onderweg in de Giro d’Italia en de spanning stijgt. Er lijken op dit moment nog twaalf renners in aanmerking te komen voor de eindzege, maar er wacht nog een loodzware slotweek.


Wilco Kelderman is dankzij een lange vlucht in de twaalfde etappe weer geklommen in het algemeen klassement. De kopman van BORA-hansgrohe staat nu dertiende op 2:51 van rozetruidrager Juan Pedro López, maar volgens Kelderman is een goed klassement niet (meer) realistisch, omdat hij niet het gewenste niveau haalt. Beste Nederlander in het klassement is voorlopig Thymen Arensman. De pas 22-jarige renner van Team DSM staat 12e in de rangschikking, één plekje hoger dan Kelderman.

Het grootste nieuws kwam afgelopen week van Alpecin-Fenix. Collega Nico Dick reisde er speciaal voor naar de Giro. De ploeg van Mathieu van der Poel krijgt per 1 juli een nieuwe naam; Alpecin-Deceuninck, dat tevens aangekondigd een WorldTeam-status aan te gaan vragen voor volgend seizoen.

RIDE Magazine
Bij ons op de redactie is de laatste hand gelegd aan het zomernummer van RIDE Magazine. Het is dik boekwerk geworden van in totaal 236 pagina's met fietsplezier. Uiteraard veel aandacht voor de Tour de France en de Vuelta-start in Nederland. Komende week maken de we inhoudsopgave bekend. Hier kan je alvast de cover bekijken.

Veel plezier met de komende dagen in de Giro,


Maxim Horssels
Hoofdredacteur WielerFlits

Giro 2022: Voorbeschouwing etappe 13 naar Cuneo

De dertiende etappe in de Giro d’Italia is er op papier een voor de sprinters. De enige beklimming van de dag, de weliswaar pittige Colle di Nava, ligt waarschijnlijk te ver van de streep om echt brokken te maken. Toch zijn ook de vluchters niet bij voorbaat kansloos. Als zij er vol voor gaan, kan het een zeer interessante koers worden.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Dit is de cover van de nieuwe RIDE zomergids

Er wacht ons weer een mooie wielerzomer. Niet alleen de Tour de France gaat spectaculair zijn, ook de start van de Vuelta a España in Nederland wordt een groot feest. Onze redactie werkt daarom met veel plezier aan een nieuwe editie van ons magazine, die volledig in het teken staat van al het moois dat in het vooruitzicht ligt.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Matt Winston van Team DSM: "Girozege of niet, het gaat bij ons om het proces"

Met kopman Romain Bardet op veertien tellen van het roze als vierde en diens luitenant Thymen Arensman op plek twaalf, staat Team DSM er prima voor in de Giro d’Italia. De sfeer bij de Nederlandse ploeg zit er dan ook goed in, want alleen BORA-hansgrohe en Bahrain Victorious staan er numeriek beter voor. En dan won Alberto Dainese woensdag de rit naar Reggio Emilia. Toch blijft Team DSM met beide beentjes op de grond staan, vertelt ploegleider Matt Winston in een uitgebreid interview met WielerFlits.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Giro 2022: Dit kan je verwachten van het parcours de komende week

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda