Het wereldlicht schijnt op Emmen

De 235 meter lange Hondsrugtunnel uit Emmen heeft de internationale Lampaward gewonnen. Deze prijs is bedoeld voor projecten waarbij verlichting in relatie met architectuur op creatieve en duurzame wijze wordt toegepast. Deze uitslag werd gisteren in Barcelona bekend gemaakt.

Wethouder Wilms was in Barcelona aanwezig: “Ik ben ontzettend trots dat ik deze award mee naar huis kan nemen. De Hondsrugtunnel had al de titel ‘langste lichtkunstwerk ter wereld’, maar nu hebben we ook nog het mooiste lichtkunstwerk van de wereld. Uit 54 deelnemende landen zet Emmen Nederland op de kaart. Niet alleen ben ik trots op deze prijs, maar ook op alle bedrijven, ondernemers en inwoners die op welke wijze dan ook mee hebben gewerkt aan dit bijzondere project. ”

De jury waren samen met de 600 aanwezigen onder de indruk van Emmen. Juryvoorzitter Mark Major: “De Lampaward 2015 win je niet zomaar, maar bij Emmen was het overduidelijk. We waren het unaniem eens. Emmen is een gemeente die geeft om haar omgeving.”

Het idee van het kunstwerk komt van kunstenares Titia Ex. Zij was ook aanwezig bij de uitreiking: “Het lichtkunstwerk is opgebouwd uit een stelsel van lichtgevende buizen die tegen de binnenwanden van de tunnel zijn geplaatst en langzaam van kleur veranderen. Ze vormen samen een motief die de veldkeien van de Hondsrug symboliseren. “

De organisatie van de Lampaward heeft ook een boek laten maken van de deelnemende projecten. De Hondsrugtunnel is in dit boek, met foto’s van de Emmense fotograaf Theo Berends, onderscheidend weergegeven. Het boek en de award zijn binnenkort te zien in het informatiehof Centrumvernieuwing Emmen bij Tourist Info.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda