Basketbal

Basketballende Mustangs gaan voor kwaliteit

EMMEN - Het feit is daar, het eerste spelregelbewijs dat door de NBB (Nederlandse Basketbal Bond) wordt voorgeschreven is binnen. Thijs Kardijk, zoon van voorzitter Paul Kardijk, heeft het felbegeerde papiertje op zak.
Reageer!

Nederlandse Damesrolstoelbasketbalteam traint in Emmen

EMMEN - Sporthal Angelslo in Emmen is deze week de plek waar het Nederlandse Damesrolstoelbasketbalteam toewerkt naar de Paralympische Spelen van 2016. Het rolstoelbasketbalteam is een van de beste ter wereld. Op de vorige Paralympics in Londen behaalden de Nederlandse dames de bronzen medaille. Vorig jaar, op het wereldkampioenschap in Canada, werden ze ook derde.
Reageer!

Nederlands rolstoelbasketbalteam traint in Emmen

EMMEN - Het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam traint van 13 tot 17 juli in Sporthal Angelslo in Emmen. De dames trainen hier ter voorbereiding op de Paralympics van 2016, die in Rio de Janeiro, BraziliÃ
Reageer!

Mustangs onder 14-2 kampioen

EMMEN- Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat geldt zeker voor de basketbalvereniging De Mustangs uit Emmen. Zaterdagmiddag wist het team van De Mustangs onder 12 in sporthal Angelslo met 68-34 van Groningen te winnen.
Reageer!

Emmen Eagles in finale Limfjords-cup in Denemarken

DENEMARKEN - De Emmen Eagles spelen morgen on de finale van de limfjords-cup in Denemarken. De Emmen eagles is een pas opgerichte basketbal school en organiseren veel, zoals onlangs een wedstrijd tegen de moeders.
Reageer!

Kampioenschap Jongens Mustangs

EMMEN - De minibasketballers van EBV Mustangs hebben afgelopen zaterdag in een rechtstreeks duel om het kampioenschap in Sporthal Wildervanck de titel in de A-poule binnengesleept. De wedstrijd tussen de nummer 1 in de competitie, het beste miniteam uit Emmen en de nummer 2, Aquila uit Veendam, dat op papier spannend was (Aquila won 3 van de 4 rechtstreekse duels), werd al vroegtijdig en verrassend door de Emmenaren beslist. Ruststand was 20-4 en in de tweede helft werd nog verder afstand genomen met aantrekkelijk basketbal, eindstand 43-12. Onder toeziend oog van vele meegereisde supporters werd hiermee de progressie in het spel van de laatste maanden, volledig in de praktijk gebracht. Hiermee laat Mustangs weer zien sterk aan de toekomst te bouwen. Na een paar jaren afwezigheid in de hogere competities, wordt het tijd voor een terugkeer. Dit mooie resultaat van het jonge team, geeft veel vertrouwen dat dit ook gaat lukken.
Reageer!

Inschrijving Streetball Groningen sluit maandag 27 mei

Zondag 2 juni het grootste pleintjesbasketbaltoernooi van Nederland GRONINGEN - Sinds jaar en dag is Streetball Groningen het grootste pleintjesbasketball toernooi van Nederland. Zondag 2 juni wordt de 19e editie georganiseerd van dit succesvolle evenement op de Grote Markt te Groningen. Inmiddels kan gesproken worden van een wijd verspreid deelnemersveld met teams uit Duitsland, Groningen, Friesland, Drenthe en het midden van het land. Op dit moment staan er ruim 90 teams ingeschreven. Inschrijven voor Streetball Groningen is nog steeds mogelijk via www.streetballgroningen.nl. De inschrijving sluit maandag 27 mei om 12.00 uur.
Reageer!

Bargeres strijdend ten onder tegen Stadskanaal

EMMEn - De strijdlust was terug bij Bargeres na de off day vorig weekend bij Raptim maar de Emmenaren kwamen fysiek en technisch tekort tegen Stadskanaal. De eerste helft was duidelijk voor Stadskanaal maar de gasten kwamen nauwelijks tot echte kansen. De defensie van Bargeres bleek solide tegen de fysiek sterk spelende Rene Nijgh en Jeroen Nanninga. Ook Bargeres kreeg kleine kansen in de loop van de eerste helft maar uiteindelijk gingen beide ploegen doelpuntloos de rust in. Na de rust kwam Bargeres vrij onverwacht op 1 ? 0 nadat Jorrit Visser onderuit gelopen was in het strafschopgebied en scheidsrechter Andr? Kroon terecht een strafschop toekende. De ingevallen Frank Hagenauw wist hier wel raad mee en liet keeper Harold Koster van Stadskanaal kansloos.
Reageer!

HNBT wordt spectaculair

GRONINGEN - Met de aanmelding van de Nationale teams van Nederland en Isra?l zijn (weer) twee spectaculaire deelnemers aan het 18e HNBT bekend. Als klap op de vuurpijl zal ook een sterk selectieteam uit de Chinese provincie Xi'an op het HNBT aantreden. Nederland gebruikt het HNBT sinds enkele jaren als voorbereiding op de toernooien die het ieder jaar moet spelen. Het is gebleken dat je voor sterke tegenstanders niet ver hoeft te reizen; het Holland Nordic Basketball Tournament biedt voor het Nederlands team de beste oefenpartners die je je maar kunt wensen. Vorig jaar moest Nederland verzwakt aantreden, dit jaar zien we hopelijk het Nederlands team op volle sterkte.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda