Nederland te sterk voor Wit Rusland

De Juniors hebben hun plaatsingswedstrijd tegen Wit Rusland op overtuigende wijze weten te winnen. De basis voor deze toch wel aansprekende overwinning werd in de eerste helft gelegd. De mannen van Gino Smits begonnen sterk aan deze wedstrijd. De Wit Russen hebben slechts ??n keer aan de goede kant van de score gestaan: 0-1. Daarna nam Nederland het heft in handen. Met snel en gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander overbluft, dit resulteerde in een voorsprong van 13-9 halverwege en de uiteindelijke ruststand van 21-17. Het aanvalsrendement van de Nederlandse ploeg lag in de eerste 30 minuten op 72%.

Nederland begon na de rust iets te gemakkelijk aan de wedstrijd. Te weinig geduld in de aanval en iets minder concentratie hielp de Wit Russen om terug in de wedstrijd te komen. Halverwege waren de tegenstanders teruggekomen tot 23-21 en in de 19e minuut kwamen ze zelfs op gelijke hoogte 24-24.  Tijd voor coach Gino Smits om een Time Out te nemen.

Hierna was de concentratie bij onze jongens weer helemaal terug, mede door goed aanvalswerk van Boj van Limbeek, die Wai Wong had vervangen, en Iso Sluijters nam Nederland weer een voorsprong van drie doelpunten. De wedstrijd werd verder geconcentreerd uitgespeeld, wat resulteerde in een 33-30 overwinning. Morgen mag Nederland het op gaan nemen tegen de eerste tegenstander in de succesvol verlopen WK kwalificatie, IJsland. De winnaar van dit duel, om de 13e plaats, mag zich winnaar noemen van de Presidents Cup.

Scores Nederland: Boomhouwer 9 (69%), van Schie 7 (87%), Sluijters 5 (50%), Schagen 4 (50%), Castien 2 (50%), Adams 2 (33%), Wong 2 (22%), van Limbeek 1 (50%), Schellkens 1 (100%)