Hockey

4 clubs uit Drenthe genomineerd voor Club Competitie “Hockeyen bij kaarslicht en steenkoud douchen om energie te sparen”

DRENTHE - Vijftig sportverenigingen zijn genomineerd voor de tweede ronde van de Nuon Club Competitie. Vanuit het hele land kwamen inzendingen binnen, de meeste uit Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland, met samen meer dan de helft van alle genomineerde clubs. Nuon ontving talloze creatieve ideeën, zoals het veld verlichten door te fietsen, sporten bij kaarslicht en natuurlijk het onvermijdelijke koud en kort douchen.
Reageer!

COVS HZO Drenthe en de Hockeyvereniging Emmen verlengen samenwerking

EMMEN - Emmen- COVS voorzitter Edgar Voortman en MHCE voorzitter Harm Jan van Duyn, hebben donderdag 25 september j.l. een contract voor 3 jaar getekend voor het gebruik van de trainingsfaciliteiten. Ook zal worden gekeken hoe verder kan worden samengewerkt in de toekomst en hoe de frequentie van trainingen kan worden verhoogd.
Reageer!

EKC 2000 verliest met 14-9 van laagvlieger Invicta.

KOLLUM - Voor de korfballers van EKC 2000 stond niets meer op het spel. De inspiratie leek dan ook thuisgelaten in de uitwedstrijd tegen Invicta uit Kollum. Natuurlijk was het vervelend dat er een fantasieopstelling was ontstaan door de vier afwezigen. Bij rust stond de ploeg nog wel met 6-7 voor, maar het verloor geflatteerd met 14-9.
Reageer!

Heren Hockeyclub Emmen wint van Coevorden

COEVORDEN - Op zondag 6 april heeft heren 1 een moeilijke overwinning behaald in Coevorden, Met invallers Camiel Greiving en Lobke Veldhuis, die eerst als supporter zou meegaan maar als nog gevraagd werd om te spelen. De opstelling stond als volgt; doel Alwin Mennink. in de verdediging Sam Heslinga, Jochem Prins, Rick Kreeft, Pieter Cleveringa en Dennis Slomp, het middenvel bestond uit Martijn Derks, Paul Warburg, Gils Lennart, en als spitsen duo Jorrit Aafjes en Ramon van Sas.
Reageer!

Vossenjacht in Emmen voor de jongste jeugd van Hockeyclub Emmen

EMMEN - Op zaterdag 5 april j.l. zag het op de drukste middag van de week niet zwart van de mensen in het centrum van Emmen. Deze keer overheersten de kleuren groen en geel. Wel 100 jonge hockeyers in hun vrolijke wedstrijdshirts kleurden het straatbeeld, fanatiek op jacht naar vossen! De activiteitencommissie van de Hockeyclub Emmen organiseerde deze keer een activiteit buiten de velden aan de Meerdijk voor de jongste jeugd. Na de wedstrijden verzamelden de teams bij de Grote Kerk, om in groepjes op zoek te gaan naar de creatief vermomde vossen. Zo liep er een echte stewardess in de buurt van een reiswinkel, stond er een heks verdekt opgesteld tussen het speelgoed, hupte er een paashaas van etalage naar etalage en struinde een hippiepaar rond op zoek naar vintage kleding.
Reageer!

Rabobank sponsort MHCE voor de komende drie jaren

EMMEN - MHCE heeft voor de komende drie jaren de Rabobank weten vast te leggen als hoofdsponsor. De Rabobank ondersteunt daarmee Hockeyclub Emmen met het realiseren van haar jeugdbeleid. Naast het afsluiten van het hoofdsponsorcontract met de Rabobank heeft MHCE ook een bijdrage gekregen vanuit het stimuleringsfonds van de Rabobank. Met dit geld heeft de club een invalidentoilet kunnen realiseren. De hockeyclub heeft momenteel ruim 300 leden waaronder een zeer groot aantal jeugdleden. Leden komen uit de gehele regio Zuidoost Drenthe. Sinds 2012 is de hockeyclub actief op scholen in verschillende wijken en dorpen in en rondom Emmen met het project FunKey hockey. Dit is een speelse vorm van bewegen en hockey voor 4-6 jarigen. Dit project slaat erg aan bij kinderen die er kennis mee gemaakt hebben waardoor het ledenaantal aanzienlijk is gestegen. Om tegemoet te komen aan de wensen van deze toenemende groep kinderen is het noodzakelijk te investeren in goed jeugdbeleid. MHCE is dan ook zeer content met het sponsorcontract van de Rabobank. Bijdrage Stimuleringsfonds voor realiseren invaliden toilet Naast het afsluiten van het hoofdsponsorcontract met de Rabobank heeft MHCE ook een bijdrage gekregen vanuit het stimuleringsfonds van de Rabobank. Met dit geld heeft de club een invalidentoilet kunnen realiseren. Deze aanpassing was noodzakelijk met het oog op toekomstige integratie van mindervalide hockeyers in elektrische rolstoelen en handmatige rolstoelen. Hockeyclub Emmen wil graag beide groepen een warm welkom heten zonder drempels. Dankzij het stimuleringsfonds van de Rabo is dat mogelijk gemaakt. Maar ook dankzij bijdragen van Harwig, Unica en de inzet van vrijwilligers. Momenteel heeft MHCE contacten met de elektrische rolstoelhockeyvereninging, die onderdeel uit maakt van GSC Emmen. In de nabije toekomst wordt bekeken of hockey in handmatige rolstoelen te realiseren is.
Reageer!

Hockeyer Joris Emmen van MHCE 2e van Nederland

ROTTERDAM - Zondag 16 juni werd in Rotterdam, tijdens de World Hockey League, de finale van de Nationale shoot out competitie gehouden. Joris Emmen van MHCE Emmen heeft bij deze nationale competitie de tweede plaats behaald. Ook Yorinde Vierveijzer en Willem Jan Renders hadden zich geplaatst voor de finale tijdens de World Hockey League. Helaas sneuvelden Yorinde Vierveijzer en Willem Jan in de herkansingsronde. Bij hockey wordt een shoot out vanaf de 23 meterlijn recht tegenover het doel genomen. De veldspeler neemt de bal en krijgt acht seconden om een doelpunt te maken. Na het reguliere aantal shoot outs waren er tijdens de finale nog drie kandidaten voor de titel. Na een spannende suddendeath ronde is Joris uiteindelijk 2e van Nederland geworden.
Reageer!

Zondag 3 februari ?Happy hockey zondag?in sporthal Bargeres

EMMEN ? Op zondag februari aanstaande speelt Emmen H1 hun eerste zaalhockey wedstrijden in de Bargeres. Ze spelen om 14.40 tegen Daring H1 en om 16.30 uur tegen Titans H1. Ook Dash H1 en GCHC H1 spelen in de Bargeres en hun wedstrijd begint om 12.50 uur. Allemaal leuke zaalhockey wedstrijden, dus kom gerust een kijkje nemen.
Reageer!

Start uniek project lesprogramma Funkey hockey in Emmen

EMMEN - Afgelopen maandag vond de eerste Regionale Kennis Bijeenkomst met het thema Funkey Hockey plaats in Emmen. Hockeyclub Emmen, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de combinatiefunctionarissen van de gemeente Emmen laten aanwezigen kennismaken met het lesprogramma dat is ontwikkeld voor hockeyverenigingen, scholen en de buitenschoolse opvang. BSO de Kwebbel namn met 14 kinderen deel aan de bijeenkomst die plaatsvond in de gymzaal in de Rietlanden, Valkenveld 122, 7827 HC Emmen.
Reageer!

Mixed Hockeyvereniging Emmen maakt kennis met hardlopen

EMMEN - Hockey is een sport die vooral in een familiesfeer wordt beoefend. Verenigingen hebben de laatste jaren steeds meer nieuwe jeugdleden binnen de gelederen met ouders zonder hockeyervaring. Voor de verenigingen en de KNHB ligt hier de uitdaging om deze nieuwe leden en ouders bekend te maken met de hockeysport en ?cultuur. De binding met de vereniging wordt hierdoor ook meteen vergroot. Het project ?Kennismaken met hockey door bewegen:een introductie voor ouders van jongste jeugdleden? kan daar een grote bijdrage aan leveren. Ook de Mixed Hockeyclub Emmen heeft nu in samenwerking met E.A.C De Sperwers dit project omarmt.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda