AMATEURVOETBAL

Benjamin Borgers wint Gouden Helm speedway in Belgi

HEUSDEN-ZOLDER - Op zondag 6 september heeft de 22-jarige Nederlandse speedwaycoureur, Benjamin Borgers uit Blijham de internationale Gouden Helm speedwaywedstrijd in het Helzold-stadion te Heusden-Zolder op zijn naam geschreven. Onder het toeziend oog van ruim 1.500 speedwayliefhebbers wist Borgers in een sterk deelnemersveld met rijders uit Duitsland, Groot-Brittanni?, Itali? en Hongarije na 20 spannende heats, een halve finale en een spectaculaire finale de Gouden Helm mee te nemen naar Blijham. Ook Jeroen van der Veen uit Pesse plaatste zich voor de spec-taculaire finale. Helaas kwam Van der Veen onfortuinlijk ten val, waardoor hij genoe-gen moest nemen met een vierde plaatst.
Reageer!

SVBO 1 verliest eerste competitiewedstrijd

MEPPEL - SVBO is de competitie gestart met een nederlaag uit bij het altijd lastige MSC. De nederlaag was terecht te noemen want MSC toch de betere ploeg. Een slappe beginfase bij SVBO leidde al snel tot 1-0 voor de thuisploeg. Het werd 1-1 door Arjan van Halen. MSC kwam weer op voorsprong door een strafschop. Maar Toin Loves maakte weer gelijk ook uit een strafschop. Na rust begon SVBO beter en kwam het op 2-3 door Nick Klingenberg, maar daarna viel het weer weg en MSC scoorde 2x en wist dus te winnen met 4-3.
Reageer!

Valther boys maakt tegen PJC het dorpsfeest in Valthe compleet.

VALTHE - De spelers van Valther boys lieten zondag zien dat ze ook tijdens een feestweekend in het dorp gehoor kunnen geven aan het verzoek van de trainer. Drinken en feesten ondergeschikt maken aan het voetbal. Toch was het begin van de wedstrijd niet hoopgevend. Reeds na 10 minuten keek men door onoplettendheid tegen een 0 ? 1 achterstand aan. De eerste 20 minuten waren dan ook in het voordeel van PJC. Toen vervolgens Valther boys via Gert Hilgen en Tom Meijer na 35 minuten op een 2?1 voorsprong kwam liet vooral de begeleiding van PJC zich van een slechte kant zien. Veel geschreeuw en a-sociaal gedrag richting de scheidsrechter en absoluut geen weet van voorbeeldgedrag, Dit leverde de trainer van PJC een gele kaart op.
Reageer!

Sp. Zweeloo maakt eerste competitiewedstrijd tot succes

ZWEELOO - Sportclub Zweeloo heeft de eerste wedstrijd tijdens de competitie in 4C tot een succes gemaakt. In eigen huis werd het hoog ingeschatte VV Smilde'94 zaterdag met beide benen op de grond gezet, 2-1. Achttien minuten voor tijd maakte Ren? Lanting de winnende met een wereldgoal. Vlak voor de rust had zijn teamgenoot Rick Hagenauw Sp. Zweeloo al voorsprong gezet. Smilde'94 kwam nog terug door een onfortuinlijk eigen doelpunt van Ties van der A, maar deze keer viel het kwartje de goede kant op voor de thuisclub. Na de 2-1 telde onder meer trainer Hans Pullen nog zeker drie grote kansen op meer, terwijl de rood-zwarten de hoop opgaven.
Reageer!

Goede start van Drenthina

ASSEN - Na een afwezigheid van 5 jaar vandaag voor Drenthina een hernieuwde kennismaking met de 2e klasse. De eerste wedstrijd van deze nieuwe competitie was direct tegen ??n van de favorieten, LTC uit Assen. De Assenaren waren het afgelopen seizoen als 3e ge?indigd en hadden al aangekondigd het komend seizoen, door de versterkte promotieregeling i.v.m. de invoering van de topklasse, bij de eerste drie te willen eindigen. De equipe van Gerrie Benes was dus gewaarschuwd.
Reageer!

Winst en verlies voor jeugdteams

EMMEN - De in Emmen gebaseerde jeugdteams van de voetbalacademie SC Heerenveen/FC Emmen zijn de competitie met wisselend succes van start gegaan. De C -jeugd won en de D-pupillen verloren.
Reageer!

SVBO dames gaan met winst van start

BARGER OOSTERVELD - Vandaag stond ook bij de dames de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zo ook SVBO - Sc Erica 2 en de geelzwarten wonnen na een 6-0 ruststand met 13-1. Na 3 wedstrijden te hebben verloren in de bekercompetitie werd het voor de dames van SVBO tijd om een wedstrijd te winnen. Tegen Sc Erica hadden de dames nog nooi tgespeeld en wisten niet wat hen te wachten stond. Na 5 minuten was wel al duidelijk dat deze wedstrijd gewonnen moest worden, want het was na drie minuten al 1-0 voor SVBO door een doelpunt van Carla Gerdes.
Reageer!

Sc Angelslo pakt verdiende overwinning

EMMEN - Afgelopen zaterdag 5 stond de eerste competitiewedstrijd voor SC Angelslo op het programma. De mannen moesten onder leiding van de nieuwe trainer Johan Hollen aantreden tegen Onstwedder Boys. en wonnen na een 2-1 ruststand met 4-3. Na een moeizame beginfase, waarin Onstwedde de betere was, was het toch Angelslo dat in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Aanvoerder Timon Rozeveld wist een terugspeelbal te onderscheppen en schoot goed binnen.
Reageer!

WKE simpel naar winst op Babberich

EMMEN - WKE begon zondagmiddag de competitie voortvarend met een overwinning op Babberich. Via een wedstrijd 4-0 ruststand eindigde het duel op het Grote Geert Sportpark in een 4-1 overwinning voor de Emmenaren. Grote man was volgens velen Robin Demeijer die bij de eerste drie doelpunten van WKE nadrukkelijk betrokken was. Paul Weerman zorgde met drie treffers op rij voor een zuivere hattrick en de vierde treffer scoorde Robert Fik vanaf de stip nadat Erik Ereveld in het strafschopgebied onderuit werd gehaald.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda