Paardensport

Moorlands Totilas ook naar NIC Assen.

Assen - Zonder twijfel is sinds het voor Nederland zeer succesvol verlopen Europees kampioenschap in het Engelse Windsor de gitzwarte Moorlands Totilas met afstand het meest besproken paard in de internationale dressuursport. Moorlands Totilas, v. Gribaldi, won met Edward Gal goud met het team waarvan ook Adelinde Cornelissen met Parzival deel uit maakte. In de Grand Prix Special dienden volgens de jury Gal en Totilas hun meerdere te erkennen in Cornelissen met Parzival. In de Kur wisselden beiden stuivertje waardoor nu Gal goud won en Cornelissen tevreden diende te zijn met zilver. Beide combinaties komen tijdens het NIC Assen 2009 in actie.
Reageer!

10e Exloose ruiterdagen grrot succes!!

EXLOO - Afgelopen weekend werd er in Hippisch Centrum volop gestreden om de hoogste eer. Ruim 400 combinaties namen deel aan de wedstrijden. Iets minder dan in 2008. Een aantal sponsoren boden zichzelf aan om een rubriek voor hun rekening te nemen waar de commissie ERD hun dan ook zeer dankbaar voor zijn. Voor volgende jaar hebben zich alweer nieuwe sponsoren aangemeld en deze wedstijd zal vermoedelijk evenals dit jaar weer meetellen als selectie voor de Drenthe Cup.
Reageer!

Provincie biedt NIC uitweg

ASSEN - Paardensportevenement NIC hoeft een verstrekte subsidie voorlopig niet terug te betalen aan de provincie Drenthe. Met dit besluit willen gedeputeerde staten een bijdrage leveren aan het voortbestaan van het oudste indoor concours van Nederland. Tussen het NIC en de provincie rezen onlangs problemen over een in 2007 verstrekte subsidie van ?120.000 voor de aanschaf van vloeren en demontabele stallen voor het concours. Achteraf bleek echter dat deze goederen niet daadwerkelijk zijn aangekocht, maar geleased. Omdat daarmee in strijd met de subsidiebeschikking is gehandeld, had de provincie gegronde reden om een procedure tot terugvordering van de subsidie te starten.
Reageer!

Richelle Hoogeveen Drents kampioen

ERICA - Afgelopen donderdag 8 augustus is de 9 jarige Richelle Hoogeveen, lid van de Ericaruiters, Drents kampioen geworden in de klasse L1, catagorie a/b. Na geselecteerd te zijn voor de finale, haalde ze met 65,83% de drentse titel binnen. Een hele mooie afsluiting voor deze combinatie, Richelle gaat nu over naar een grotere pony.
Reageer!

Tuigpaardenconcours in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Harrie van Dijk heeft het er maar druk mee. Op zondag 9 augustus wordt voor de derde keer het tuigpaardenconcours gehouden op Sportpark De Planeet in Klazienaveen. Harrie doet niet alleen mee met het concours, hij zit ook in de organisatie. ?Het is geweldig voor onze vereniging, Categorie 4 Noord. Iedereen geniet ervan, de deelnemers, vrijwilligers en liefhebbers! Het is een bekroning op mijn werk.?
Reageer!

Anky van Grunsven in piste Masters Springen Zweeloo

ZWEELOO / REGIO - De vijfde editie van het Masters Springen Zweeloo presenteert op 8 en 9 augustus a.s. topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Niemand minder dan Anky van Grunsven, koningin van de dressuur en meervoudig Olympisch kampioene, geeft het eerste lustrumfeest extra glans. 'Met Anky halen we een wereldster naar Zweeloo', zegt mede-organisator Joop Timmer. De paarden enthousiasteling is echt in zijn nopjes met het contracteren van de Brabantse topamazone.
Reageer!

Tuigpaarden concours Klazienaveen

Tuigpaarden concours Klazienaveen KLAZIENAVEEN - Op zondag 9 Augustus wordt in Klazienaveen wegens het succes van de vorige edities voor de derde keer op rij een tuigpaardenconcours gehouden. De organisatie heeft ook deze keer weer de beschikking over het voormalige hoofdveld van de vv Klazienaveen aan de Planeet. Het concours waaraan bijna alle topcombinaties uit de regio en zelfs daarbuiten weer zullen deelnemen begint om 10.00 uur.
Reageer!

Concours Hippique in het van Heutszpark te Coevorden

COEVORDEN - Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de Kasteelruiters organiseert in het weekend na Hemelvaart op 22,23 en 24 mei voor de 27e keer het Concours Hippique in het fraaie Van Heutszpark in Coevorden. Verwacht wordt dat 230 dressuurcombinaties en 500 springcombinaties aan de start komen. De hele vrijdag staat in het teken van de dressuur. Zowel paarden- als ponycombinaties zullen vanaf de klassen B t/m Z2 strijden om de hoogste punten.
Reageer!

Carrouselgroep Horse Fun neemt deel aan NK carrouselrijden

BUINEN - De carrouselgroep Horse Fun gaat op 3 mei aanstaande deelnemen aan het NK carrouselrijden in Schoorl, Noord Holland. We komen uit voor Manege Les Chevaux te Buinen. Een heel leuk en druk gebeuren waar de groep met veel plezier naar uitkijkt. We gaan op reis met 17 combinaties (paard en ruiter) en tijdens de proef op muziek zullen 16 combinaties (gelijktijdig in een rijbak van 40 x 20 meter) rijden. We zijn ingedeeld in de F-poule en er zijn 17 teams ingeschreven in deze poule, de concurrentie is dus erg groot. Maar we zullen onze uiterste best gaan doen om een mooi resultaat te behalen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda