Paardensport

Opnieuw winst voor Van Es

ASSEN - Nadat hij woensdag de eindzeges greep in de Drenthe Cup in de klassen M en ZZ, wist Bram van Es uit Beilen vrijdagmiddag bij het NIC Assen een opnieuw wedstrijd voor M ruiters te winnen. In een wedstrijd met barrage toonde Van Es dat hij uitstekend overweg kan met zijn paard Momota?s Zuloma. In een foutloze barragerit kwam de gebrilde ruiter tot 37.37 sec. en dat was precies 1.2 seconden sneller dan Genevieve Gebben (Oostwold), die met Pitch&putt?s Woody in de laatste barragerit tot 38.57 kwam. Als derde werd Wendy Veldman, stalruiter bij Angelique Hoorn in Wanneperveen, geklasseerd. Ook zij bleef foutloos. Met BCO Capritia Z rondde zij haar rit af in 39.17 sec.
Reageer!

Skelton winnaar eerste internationale rubriek

ASSEN - De Engelse springruiter Nick Skelton is vrijdagmiddag winnaar geworden van de eerste internationale springrubriek CSI3* van het NIC Assen. De 51-jarige Skelton wist met Transmission een tabel A wedstrijd direct op tijd in winst om te zetten. Hij reed het parcours met hindernissen van 1m. 40 in een tijd van 52.81 sec. en dat bijna twee volle seconden sneller dan Ben Maher. Ook deze Engelsman, die met Lets Fly 6 in de ring kwam, bleef net als Skelton foutloos. Zijn tijd, 54.77, stond erg lang als meest snelle op het scorebord. Maher van de 57 deelnemers al als vierde in de ring en iedereen beet zich stuk op de tijd van hem. Tot Nick Skelton als 49-ste in de ring verscheen. Eerder al had Angelique Hoorn een poging gedaan de beste tijd neer te zetten. Met VDL Harley kwam de Wanneperveense tot 56.21 sec. en dat leverde uiteindelijk de derde plaats op.
Reageer!

Minderhoud wint Prix St. Georges

ASSEN - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft donderdagochtend de Prix St. Georges op zijn naam geschreven tijdens het NIC Assen. In de TT Hall behaalde de ruiter uit Harskamp een score van 72.807 procent (830 pnt.). Met Freebird Ucelli bleef hij Joyce Heutink bijna vijf volle procenten voor. Met Wup kwam Heutink tot 68.158 procent (777 pnt.) Diederik van Silfhout kwam tot de derde plaats met Trappel. Haar score was 67.368 procent (768 pnt.) De Groningse amazone Christa Laarakker behaalde de vierde plaats met Uphill. De jury waardeerde de proef van de deelneemster uit Winschoten met 67.018 procent (764 pnt.) Ook Europees kampioene Adelinde Cornelissen uit Beilen kwam in de ring. Niet met haar topper Parzival, maar met Ulisse. Cornelissen behaalde een score van 65.175 procent (743 pnt.)
Reageer!

Nog een wereldkampioen naar NIC Assen.

ASSEN - Met de komst van Franke Sloothaak naar het NIC Assen heeft de organisatie maar liefst twee wereldkampioen in het springen aan de start. Regerend wereldkampioen is Jos Lansink, geboren in Twente, maar nu rijdend met de Belgische nationaliteit, had de organisatie al eerder laten weten naar de TT Hall te komen. Franke Sloothaak werd in 1994 toen de World Equestrian Games in Den Haag verreden werden wereldkampioen. Het is de laatste jaren iets stiller geweest rond de in Friesland geboren ruiter met de Duitse nationaliteit, maar afgelopen weekeinde trad hij weer op de voorgrond in de Grote Prijs van Kiel. Daarin werd Sloothaak tweede met Allegro LS La Silla, achter de Ier Cameron Hanley die ook naar Assen komt. Begin deze week werd bekend dat ook Jessica K?rten in Assen in de ring komt.
Reageer!

Dubbelwinst van Bram van Es bij Drenthe Cup

ASSEN - Bram van Es uit Beilen zorgde op de eerste dag van het NIC Assen voor een prima prestatie. De springruiter wist zowel in de klasse M als in de klasse ZZ de Drenthe Cup in de wacht te slepen. Hij was na de serie voorwedstrijden reeds lijstaanvoerder, maar moest die positie in beide klassen op de finaledag in de TT Hall wel verdedigen. Geen geringe taak, want de winnaar van de laatste wedstrijd kreeg namelijk het dubbele aantal punten.
Reageer!

Henk Hammers winnaar finale FSP tuigpaarden

ASSEN - Het was een geweldig evenement het eerste NIC Tuigpaardenfestijn in de TT Hall in Assen, woensdagavond. De prachtige aanspanningen oogstten enorm veel waardering van het talrijke publiek. Vooral de finale van het Fokkerij Stimulering Plan was een schot in de roos. Het ging om een nieuw onderdeel bij de tuigpaarden. Na de voorselecties in Norg en Nijkerk had het NIC Assen de finale op haar programma, waarin uitsluitend de beste paarden in de ring kwamen. Het werd een spannende aangelegenheid, waarbij Henk Hammers uit Zwolle, die binnenkort naar de thuishaven van de HBC-stal Boyl verhuist. Zijn Be My King kreeg van de kundige jury de eerste prijs toebedeeld. Derk Jan Mekkes, die de nog jonge hengst Bentley A.M.R. in de ring bracht, kreeg de tweede prijs toebedeeld en daar was de Doezumer zeker mee ingenomen.
Reageer!

NIC Assen live op internet

ASSEN - Het NIC Assen is voor thuisblijvers te volgen via internet. Via www.uhorse.tv zullen dagelijks beelden van het grootse evenement in de TT Hall te zien zijn. Iedere rit zal door de medewerkers van uhorse.tv in beeld gebracht worden. Uhorse.tv is geen onbekende in de paardenwereld. Het bedrijf zendt live video-streaming uit van alle grote paardenevenementen in de Benelux. Voo deelnemende ruiters komen alle videoclips van hun gereden rit op de site, zodat deze later bekeken kan worden
Reageer!

Nog enkele dagen en dan staat Assen in het teken van de paardensport.

ASSEN - Nog enkele dagen en dan staat Assen in het teken van de paardensport. Voor het eerst wordt het Noordelijk Internationaal Concours hippique in de Drentse hoofdstad gehouden. In 1956 werd de eerste editie van het vermaarde evenement verreden in de stroloods van de strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na acht jaren verhuisde het NIC naar Zuidlaren en vanaf dit jaar is het NIC gehuisvest in de TT Hall aan De Haar in Assen. Van woensdag 21 tot en met zondagavond 25 oktober wordt er hippische sport van wereldniveau geboden. Met onder meer de Europese kampioenen dressuur Adelinde Cornelissen en Edward Gal. Bij de springruiters komen onder meer wereldkampioen Jos Lansink en Angelique Hoorn (8e bij Olympische Spelen Hong Kong) in de ring. cMaandagochtend vroeg wordt begonnen om de TT Hall in een prachtige hippische accommodatie te veranderen en wordt er een begin gemaakt met het opzetten van de tribunes en omstreeks 08.00 uur maandagochtend wordt begonnen met het leggen van de hippische bodem.
Reageer!

Moorlands Totilas ook naar NIC Assen.

Assen - Zonder twijfel is sinds het voor Nederland zeer succesvol verlopen Europees kampioenschap in het Engelse Windsor de gitzwarte Moorlands Totilas met afstand het meest besproken paard in de internationale dressuursport. Moorlands Totilas, v. Gribaldi, won met Edward Gal goud met het team waarvan ook Adelinde Cornelissen met Parzival deel uit maakte. In de Grand Prix Special dienden volgens de jury Gal en Totilas hun meerdere te erkennen in Cornelissen met Parzival. In de Kur wisselden beiden stuivertje waardoor nu Gal goud won en Cornelissen tevreden diende te zijn met zilver. Beide combinaties komen tijdens het NIC Assen 2009 in actie.
Reageer!

10e Exloose ruiterdagen grrot succes!!

EXLOO - Afgelopen weekend werd er in Hippisch Centrum volop gestreden om de hoogste eer. Ruim 400 combinaties namen deel aan de wedstrijden. Iets minder dan in 2008. Een aantal sponsoren boden zichzelf aan om een rubriek voor hun rekening te nemen waar de commissie ERD hun dan ook zeer dankbaar voor zijn. Voor volgende jaar hebben zich alweer nieuwe sponsoren aangemeld en deze wedstijd zal vermoedelijk evenals dit jaar weer meetellen als selectie voor de Drenthe Cup.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda