Paardensport

Jeugdige amazone Maureen Bonder maakt indruk

BEILEN - In winnares Maureen Bonder heeft het concours hippique Indoor Hartje Drenthe een waardig opvolger gekregen van Job Oldenziel die het springconcours afgelopen jaar op zijn naam schreef. De jeugdige Bonder snelde zaterdagavond in de barrage, waarin negentien combinaties uitkwamen, met haar schimmel Ukkie naar de winst in Beilen. Ze klopte Jack Broek met tweehonderdste van een seconde.
Reageer!

Kans op trilogie Laura Zwart bij dressuur Indoor Hartje

BEILEN - Krijgt Laura Zwart de kans op een trilogie? De dressuuramazone uit Oosterwolde kan komende week voor de derde maal winnares worden van de zware dressuurrubrieken bij het concours Indoor Hartje Drenthe. De actieve leden van de paardensport vereniging De Stroomruiters in Beilen krijgen slechts een paar dagen rust na de Grote Prijs van Beilen (zaterdag 11 januari), want op donderdag 16 januari beginnen die dressuurwedstrijden. Ook voor deze dressuurrubrieken, de basis van de paardensport, is de animo om deel te nemen groot. Bijna 200 inschrijvingen kent het dressuurfestijn van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, dat in Rabobank Assen-Noord-Drenthe haar hoofdsponsor heeft.
Reageer!

Indoor Hartje Drenthe begonnen

BEILEN - Met springwedstrijden voor ponyruiters is vrijdagmiddag 3 januari het concours hippique Indoor Hartje Drenthe begonnen. In de manage van de vereniging De Stroomruiters in Beilen kwamen op de eerste dag al tientallen combinaties in de ring. De eerste twee dagen zijn het vooral de ponyruiters en –amazones die in actie komen, daarna staan de klassen voor paarden op het programma. Al vanaf maandag staan er dagelijks avondwedstrijden op het programma. Tot en met donderdag 9 januari worden er iedere avond springwedstrijden gehouden. Vrijdag 10 januari wordt er ook overdag weer gereden in de manage aan de Hoefslag in Beilen.
Reageer!

Toppers sieren deelnemerslijst concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Met een groot aantal regionale toppers op de startlijst, maakt de organisatie van Indoor Hartje Drenthe zich op voor het komende concours hippique. Op vrijdag 3 januari wordt begonnen met het evenement in Beilen. Tot en met 9 januari staat het concours in het teken van het springen voor pony’s en paarden in de klassen BB tot en met M. Op vrijdag 10 januari worden de finales B en L verreden en komen de deelnemers in de zware klassen M tot en met ZZ in de ring.
Reageer!

Wout-Jan van der Schans snelt naar zege in Rabobank Prijs

ASSEN - Wout-Jan van der Schans is vrijdagavond bij het NIC Assen winnaar geworden van Rabobankprijs. Deze internationale wedstrijd over hindernissen van 1.45, met barrage, kende maar liefst tachtig deelnemers. Uiteindelijk bleven er 24 over die de barrage mochten rijden. Van de barragedeelnemers was het de Zwitserse Janika Sprunger die geruime tijd uitzicht had op de winst. Met JL’s Komparse (Kolibri x Kronenkranich) ronde ze haar beslissende rit fraai af zonder fouten in een tijd van 36.73. Uiteindelijk bleek dat goed voor de tweede plaats.
Reageer!

Snelle Robert Vos grijpt Gemeente Assen Prijs

ASSEN - Op het nippertje wist hij zich als “lucky loser” voor de barrage te plaatsen, maar met opgeheven hoofd en breed lachend kon Robert Vos zaterdagavond de piste verlaten. Met een prachtige barragerit wist hij de Gemeente Assen Prijs dik verdiend voor zich op te eisen. De ruiter uit Wierden had in Carat (Cardento x Krevad) een betrouwbare viervoeter die hem in een erg snelle ronde de winst bracht. In deze wedstrijd in groepen, waarbij de snelste foutloze combinatie van ieder groep zich in ieder geval voor de barrage kon plaatsen, had Vos geluk. Hij had van de combinaties die slechts één fout hadden, de snelste tijd en ook hij mocht door naar de “winning round”.
Reageer!

Hester Klompmaker met NIC Cup ZZ naar huis

ASSEN - Het was Hester Klompmaker die er zaterdagavond voor zorgde dat James Robert Billington niet alle NIC Cups in zijn prijzenkast kon opbergen. Tijdens de finale van de NIC Cup voor ZZ-combinaties, de Eisma Prijs, was het de blonde amazone uit Buitenpost die in de laatste rit van de barrage Billington naar het tweede plan verwees. Slechts anderhalve seconde was de in Nederlandse dienst rijdende Engelsman van de drieklapper af. Na zijn overwinningen in de M en de Z finales was hij in de TT Hall in Assen heel dicht bij de winst in de ZZ finale.
Reageer!

Winst voor Bisharat en Rohde

ASSEN - De internationale deelnemers aan het NIC Assen hadden een drukke dag. In het ochtendprogramma werd een internationale rubriek over 1.30 m met barrage verreden, de Bouwbedrijf Bekman Prijs. Daarin was het Ibrahim Hani Bisharat die de hoofdrol voor zich opeiste. De ruiter uit Koeweit snelde in een foutloze rit met Questina (Quidam’s Rubin) naar een tijd van 34.29. Eric van der Vleuten, de routinier uit Someren kwam daar niet aan en bleef met VDL Groep Zandorra (Zandor x Kalypso) steken op 34.87.
Reageer!

Ongeval bij Concours Hippique

ASSEN - Tijdens de tweede wedstrijd op zaterdagochtend bij het NIC Assen, heeft zich een ongeval voorgedaan. De ruiter Ali Al Khorafi (Koeweit) kwam met zijn paard Fiona (Charity x Siredam) tijdens een internationale springwedstrijd ongelukkig ten val. Direct na de val werd door de aanwezige veterinair eerste hulp verleend aan het paard. Het dier werd door middel van de EHBO-trailer uit het parcours getransporteerd. Nader veterinair onderzoek wees uit, dat de blessure van de 7-jarige merrie geen nadere veterinaire behandeling met kans op herstel mogelijk maakte, waardoor het paard ter plaatse moest worden geëuthanaseerd.
Reageer!

Dubbelslag voor James Robert Billington

ASSEN - James Robert Billington is vrijdagavond winnaar geworden van de NIC Cup in zowel de klasse Z als de klasse M. De Engelsman, die rijdt voor VDL Stud in het Friese Beers, zorgde voor een fraaie dubbelslag, waarbij zijn winst in de Z-finale, de Dream4kids Prijs, overtuigend was. Na de foutloze openingsrit in de barrage zei Marcel de Boer vanaf zijn paard Cascalano (v Celano): “Het kan wel vier seconden sneller.” De Boer had de klokken laten staan op 41.16. Prompt kwam in de volgende rit James Robert Billington in de ring en wat gebeurde? Hij door met vier seconden onder de tijd van De Boer. Met Celena VDL kwam de Engelsman uit op 37.20. De andere twee combinaties van de vier barragedeelnemers, kwam daar niet meer aan. Zij bleven in hun ritten ook niet foutloos. De Friese Nella Bijlsma (Oenkerk) kwam wat tijd betreft met 37.63 dichtbij Billington, maar één balkje zorgde ervoor dat ze de twee mannen voor zich moest dulden. Suzanne Tepper uit Veendam werd vierde.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda