Paardensport

Carmelcollege Emmen organiseert paardenconcours

EMMEN/DALERVEEN - Donderdag 19 juni organiseert het Carmelcollege Emmen speciaal voor paardensportliefhebbers het Carmelconcours 2014. Op manege Boekweitakkers in Dalerveen kunnen jongens en meiden meedoen op twee onderdelen, springen en dressuur. Het concours is niet alleen voor leerlingen van het Carmelcollege, maar voor iedereen tot en met 18 jaar die op paardrijden zit.
Reageer!

32e Concours Hippique Coevorden

COEVORDEN - Het jaarlijkse terugkerende CH in het van Heutzspark is het visitekaartje van onze vereniging.Wij zijn dan ook trots om dit concours in 2014 voor de 32ste keer te mogen organiseren. Wij waarderen de medewerking van de gemeente Coevorden in het bijzonder. Voor jong en oud voldoende te zien en te beleven. Wees allen van harte welkom op de 31ste editie van CH Coevorden waarbij ook enkele ruiterverenigingen uit de regio Emmen aan mee doen. Voor meer informatie: wedstrijd@kasteelruiterscoevorden.nl of Reina Meyerink mobiel te bereiken: 06–30479621.
Reageer!

Erevoorzitter Roelfsema overleden

ZUIDLAREN - In zijn woonplaats Zuidlaren is de erevoorzitter van het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC, Willem Roelfsema overleden. Roelfsema was vanaf het begin van het concours betrokken bij het NIC en werd in 1994 voorzitter van de organisatie. Hij hanteerde de voorzittershamer tot en met het vijftigste concours in 2004. Tijdens dat jubileumconcours werd Roelfsema erevoorzitter en werd hij Koninklijk onderscheiden waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Reageer!

Assense Eline Klont verrast bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Eline Klont wist zondagmiddag in Beilen bij de dressuur van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe verrassend de winst te pakken in de klasse ZZ Licht. In de manege van de organiserende vereniging De Stroomruiters kreeg de amazone uit Assen van jurylid mevrouw Verzendaal 223 punten voor haar proef. Met haar paard Arragon (v Riverman) bleef Klont drie punten voor op Laura Zwart die verleden jaar het hoofdnummer van de dressuur van Indoor Hartje Drenthe nog won.
Reageer!

Jeugdige amazone Maureen Bonder maakt indruk

BEILEN - In winnares Maureen Bonder heeft het concours hippique Indoor Hartje Drenthe een waardig opvolger gekregen van Job Oldenziel die het springconcours afgelopen jaar op zijn naam schreef. De jeugdige Bonder snelde zaterdagavond in de barrage, waarin negentien combinaties uitkwamen, met haar schimmel Ukkie naar de winst in Beilen. Ze klopte Jack Broek met tweehonderdste van een seconde.
Reageer!

Kans op trilogie Laura Zwart bij dressuur Indoor Hartje

BEILEN - Krijgt Laura Zwart de kans op een trilogie? De dressuuramazone uit Oosterwolde kan komende week voor de derde maal winnares worden van de zware dressuurrubrieken bij het concours Indoor Hartje Drenthe. De actieve leden van de paardensport vereniging De Stroomruiters in Beilen krijgen slechts een paar dagen rust na de Grote Prijs van Beilen (zaterdag 11 januari), want op donderdag 16 januari beginnen die dressuurwedstrijden. Ook voor deze dressuurrubrieken, de basis van de paardensport, is de animo om deel te nemen groot. Bijna 200 inschrijvingen kent het dressuurfestijn van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, dat in Rabobank Assen-Noord-Drenthe haar hoofdsponsor heeft.
Reageer!

Indoor Hartje Drenthe begonnen

BEILEN - Met springwedstrijden voor ponyruiters is vrijdagmiddag 3 januari het concours hippique Indoor Hartje Drenthe begonnen. In de manage van de vereniging De Stroomruiters in Beilen kwamen op de eerste dag al tientallen combinaties in de ring. De eerste twee dagen zijn het vooral de ponyruiters en –amazones die in actie komen, daarna staan de klassen voor paarden op het programma. Al vanaf maandag staan er dagelijks avondwedstrijden op het programma. Tot en met donderdag 9 januari worden er iedere avond springwedstrijden gehouden. Vrijdag 10 januari wordt er ook overdag weer gereden in de manage aan de Hoefslag in Beilen.
Reageer!

Toppers sieren deelnemerslijst concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Met een groot aantal regionale toppers op de startlijst, maakt de organisatie van Indoor Hartje Drenthe zich op voor het komende concours hippique. Op vrijdag 3 januari wordt begonnen met het evenement in Beilen. Tot en met 9 januari staat het concours in het teken van het springen voor pony’s en paarden in de klassen BB tot en met M. Op vrijdag 10 januari worden de finales B en L verreden en komen de deelnemers in de zware klassen M tot en met ZZ in de ring.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda