Robben legt FC Emmen op de pijnbank

EMMEN – FC Emmen liet zondagmiddag een flinke steek vallen in de strijd om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Op Stadion De Oude Meerdijk werd de Noordelijke Hondsrugderby tegen FC Groningen met 4-0 verloren.

FC Emmen begon met de volgende basisopstelling: Michael Verrips, Nick Bakker, Miguel Araujo, Micheal de Leeuw, Sergio Peña, Jari Vlak, Caner Cavlan, Glenn Bijl, Lucas Bernadou, Kerim Frei en Luka Adzic. FC Groningen ging van start met Arjen Robben in de basis en de oud-speler van PSV, Real Madrid en Bayern München speelde zijn beste wedstrijd van de afgelopen twee jaar en legde persoonlijk FC Emmen op de pijnbank was verantwoordelijke voor de pijnlijke 4-0 nederlaag van de Drentse ploeg.

Vanaf het begin was FC Groningen de bovenliggende partij terwijl FC Emmen de gehele wedstrijd niet het niveau van de laatste weken wist te halen. De eerste kans was weliswaar nog voor de thuisclub waarin Sergio Peña doelman Sergio Padt een kans onschadelijk zag maken. Daarna was het vooral FC Groningen dat de klok sloeg en FC Emmen nauwelijks ruimte gaf om te voetballen. FC Emmen hanteerde veel te veel de lange ballen en die waren een simpele prooi voor de defensie van de Groningers. De 0-1 voorsprong bij rust was dan ook zeker niet onverdiend, ook al was de goal wel een cadeautje. Een vrije bal in de 27e minuut mocht ongehinderd binnen worden gekopt door Bart van Hintum die volledig vrij werd gelaten.

Na rust was het Arjen Robben die FC Emmen op de pijnbank legde met twee haarscherpe voorzetten op Alessio da Cruz, zorgden voor de 0-2 en 0-3. Kort na de derde treffer verliet Robben het veld en zag hij vanaf de bank hoe invaller Paulos Abraham ook nog simpel de 0-4 maakte door simpel door de Emmen-verdediging te omspelen. Door die nederlaag blijft FC Emmen staan op de 16e plaats in de eredivisie en is het gat met nummer 17 VVV, met nog twee duels te spelen slechts één punt. Aanstaande donderdag zal FC Emmen alles uit de kast moeten halen om de punten in eigen huis te houden, want dan is Heerenveen de voorlaatste tegenstander van de Emmenaren.

Ook Caner Cavlan kon Arjan Robben niet stoppen terwijl Adzic en Bernadou toekijken

FC Emmen doelman Michael FC Emmen doelman Verrips reageert hier goed op een voorzet van Arjan Robben

FC Groningen doelman Sergio Padt had een makkelijke middag ook al moest hij enkele keren goed ingrijpen om Paul Gladon en Keziah Veendorp het scoren te verhinderen

Arjan Robben was weer een toonbeeld van inzet en voor Glenn Bijl en Kerim Frei maar moeilijk te stoppen.