Paardensport

KERSTSHOW DE GROOTVELDRUITERS DALEN

DALEN - Show, zang en dans: met deze verrassende combinatie pakt paardensportvereniging De Grootveldruiters te Dalen uit tijdens de 15e kerstshow op zaterdag 22 december 2012. Alles draait om het thema Nederland, de twaalf provinci?n. De altijd druk bezochte kerstshow biedt shownummers van de eigen leden met carrousel, springen, mennen, ponyvoetbal en meer. Het dansen is in goede handen van de streetdance groep uit Dalen en het zingen neemt het populaire popkoor Sing en Swing uit Coevorden voor haar rekening. Bezoekers kunnen van alle optredens genieten vanaf verwarmde tribunes in een sfeervol aangeklede manege.
Reageer!

Twaalf dagen regionale hippische topsport in Beilen

BEILEN - Ondanks de moeilijke economische periode is de organiserende paardensportvereniging de Stroomruiters in Beilen er opnieuw in geslaagd een klinkend concours op poten te zetten. Twaalf dagen lang staat de manege van de Stroomruiters in het teken van regionale topsport onder de naam Indoor Hartje Drenthe. Vanaf donderdag 27 december vier dressuurdagen, om in 2013 op vrijdag 4 januari door te gaan met acht dagen springen. Veel van de noordelijke topruiters en aankomende talenten zullen tijdens Indoor Hartje Drenthe in de ring verschijnen.
Reageer!

Grote Prijs van Drenthe prooi voor Leon Thijssen

ASSEN - Hij moest er flink hard voor werken, maar dat was alleszins de moeite waard. Leon Thijssen uit Baarlo mocht zich na afloop laten huldigen als winnaar van de Grote Prijs van Drenthe bij het concours hippique NIC Assen. Met zijn 12-jarige hengst Tyson, genoemd naar bokser Mike Tyson, rondde de 44-jarige ruiter de beslissende barrage af in 33.53 en dat was net genoeg om onder de tijd van Vincent Voorn (Dinteloord) door te duiken. De winnaar van verleden jaar had in de rit daarvoor met zijn Audi?s Gestion Priemus Z de barrage in de TT Hall geopend met 33.87.
Reageer!

pas de deux van Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar

ASSEN - Het Dressuurgala van het NIC Assen was zondagavond een waardige afsluiting van vier dagen hippische topsport in de TT Hall. Tijdens het gala waren diverse shows te zien, onder meer een pas de deux van Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar. Cornelissen won tijdens de Olympische Spelen in Londen zilver en Frank Hosmar won tweemaal brons bij de Paralympische Spelen eveneens in Londen. Verder gaf de dressuurstal van Christa Larmoyeur een show, samen met zangeres Sarie van Delden en werden de ponyruiters van SEO uit Schildwolde na een show in het zonnetje gezet in verband met hun overwinning op de hippiade.
Reageer!

Smolders de beste in Gemeente Assen Prijs

ASSEN - Het was Harrie Smolders die zaterdagavond de gelukwensen in ontvangst mocht nemen van burgemeester Sicko Heldoorn van de Gemeente Assen. De ruiter uit Lage Mierde wist in een prachtige rit de zege te grijpen in de Gemeente Assen Prijs. Het was een springrubriek tabel A met hindernissen van 1.45, waarbij in het basisparcours in groepen werd gestart. De winnaar van iedere groep plaatste zich voor de ?winning round?, die ook nog eens werd aangevuld met een aantal foutloze combinaties die zich niet direct wisten te plaatsen.
Reageer!

Marcel de Boer neemt NIC Cup ZZ mee

ASSEN - Marcel de Boer uit Nieuwleusen heeft zaterdagavond in de TT Hall in Assen de NIC Cup in de klasse ZZ gewonnen. Weliswaar was De Boer in de prachtige barrage niet de snelste van de zes deelnemers, maar hij was wel de snelste zonder fouten. Vanaf het begin was duidelijk waar de Boer met Uloubet Du Pomme naar toe wilde. Hij begon gretig aan de beslissende rit en reed deze beheerst, maar erg snel, uit. Zijn tijd 29.97 was drietiende seconde langzamer dan die van Yvonne van Dijk, maar de Veendamse maakte een foutje en kwam niet bij de beste drie.
Reageer!

Albert Zoer pakt HBC Stal Prijs

ASEN - ?Ik ben blij dat ik de Drentse eer hoog kan houden?, zei Albert Zoer zaterdagmiddag bij het concours hippique in de TT Hall in Assen. Even daarvoor had hij de winst gepakt in een springrubriek over hindernissen van 1.35 m in de HBC Stal Prijs. De ruiter uit Echten wist met de 7-jarige ruin Abra Kadabra de barrage te winnen in een tijd van 33.69 seconden. Ook de tweede plek was voor een Nederlandse deelnemer. Harrie Wiering (Borne) voltooide zijn barragerit met Zephyr in 34.21 en bleef de Derin Demirsroy achthonderdste van een seconde voor. Demirsroy reed met Surprise ook een foutloze rit.
Reageer!

Jonge meiden regeren in kwalificatie

ASSEN - Twee jonge meiden hebben de geroutineerde elite vrijdagavond het nakijken gegeven tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Drenthe. Stephanie Brugman en Chantal Regter wisten in de slotfase van de Rabobank Prijs, een rubriek met barrage over hindernissen van 1.45 m., voor een verrassing te zorgen. Stephanie Brugman greep de winst met haar 13-jarige hengst Waldo, en verwees de 24-jarige Chantal Regter naar de tweede plek. Leon Thijssen uit Baarlo werd door de jonge meiden terugverwezen naar de derde plaats, terwijl hij toch een aantal richtten uitzicht op de overwinning had in de TT Hall.
Reageer!

Van de Pol wint springrubriek

ASSEN - Nederlands succes was er vrijdagochtend een internationale springrubriek. Bert Jan van de Pol (Meijel) wist met Zambezi een springwedstrijd over hindernissen van 1.30 m. met ingebouwde barrage op zijn naam te schrijven. In het grote deelnemersveld, waarin 69 starts te zien waren, ging de ruiter als 29-ste de ring in en hield tot het eind stand tijdens deze strijd om de NIC Donateurs Prijs. Zijn tijd in het tweede deel van de rit was 32.11 seconden en daarmee door hij onder de tijd van Sjaak Sleiderink.
Reageer!

Roelof Bril vierde wedstrijd over 1.40 meter

ASSEN - Yazmin Pinchen wist vrijdagmiddag bij het concours hippique NIC Assen een wedstrijd over 1.40 meter, direct op tijd op zijn naam te schrijven. Met 68 starters was het een volle rubriek waarin de Britse amazone lang in spanning werd gehouden. Vanuit de elfde rit, waarin zij met Lowriver Queen 2 een tijd had neergezet van 56.21 seconden, was het voor haar alleen maar toekijken. Bijna anderhalf uur later wist ze waar ze aan toe was. De concurrentie had zich stuk gebeten op haar snelle ronde, hetgeen betekende dat Pinchen zich winnaar mocht noemen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda