Nieuw Informatiepunt Schoonebeek Nu van start

SCHOONEBEEK - Op 22 april opent Informatiepunt Schoonebeek Nu om 11.00 uur het loket in het “Aolegemientehoes”. Dit informatiepunt zorgt ervoor dat informatie bereikbaar is voor iedereen die dat nodig heeft. Samen met Sedna en (vrijwillige) zorgaanbieders is gekeken naar de beste werkwijze om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bij het loket van dit nieuwe Infopunt in Schoonebeek, geven medewerkers antwoord op vragen over o.a. huishoudelijke hulp, mantelzorg of vrijwilligerswerk. Ook verwijzen zij door naar de juiste organisaties of ondersteunen zij bij het invullen van formulieren.


Samen sterk
Inwoners die graag iets willen doen voor mensen in hun buurt door vrijwilligerswerk, kunnen zich bij het loket melden. Met de medewerker van het loket wordt gekeken welk werk, of welke organisatie goed bij de interesses en talenten van iemand past. Omgekeerd kunnen ook inwoners hier terecht als zij ondersteuning nodig hebben of als zij merken dat bijvoorbeeld mantelzorg te zwaar wordt. Ook wil een aantal zorgaanbieders inloopspreekuur houden tijdens de openingstijden van het informatiepunt. De gesprekken hierover zijn nog gaande.

Openingstijden
Het informatiepunt gaat open op 22 April om 11.00. Wethouder Jan Bos zal de opening doen. Aansluitend is het informatiepunt open tot 17.00 uur. De openingstijden van het loket zijn iedere maandag van 13.00-17.00 en donderdag van 09:30-12:00.

Achtergrond
Dorpen en wijken zorgen steeds beter zelf voor informatie over zorg en ondersteuning voor hun inwoners via Infopunten zoals NoaberschapNu. Gemeente Emmen verstrekt subsidie aan Sedna om de ontwikkeling van Infohuzen / dienstenhuzen mogelijk te maken en te ondersteunen. NaoberschapNu is onderdeel van mee®doen in Schoonebeek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda