NATUUR

IVN Lezing Het belang van Regenwormen

EMMEN - De naam van de IVN- Afdeling Emmen en omstreken is gewijzigd in IVN Emmen-Coevorden. Op woensdag 4 september houdt IVN Emmen-Coevorden de maandelijkse natuuravond. Bioloog en ecoloog Jeroen Onrust vertelt over de sleutelrol van de rode regenworm in de bodemvruchtbaarheid en de voedselvoorziening van weidevogels. Het is stil in het weiland. De geluiden van grutto en kievit zijn steeds minder te horen.
Reageer!

IVN Activiteit Lezing over de Kroonjuwelen van het Loo

EMMEN - De IVN- Emmen en Omstreken houdt op woensdag 6 februari haar maandelijkse natuuravond. Jachtopziener en fotograaf Jan Huttinga neemt ons via een diavoorstelling mee naar de Kroonjuwelen van het Loo. Kroondomein het Loo is een aaneen gesloten landgoed van meer dan 10.000 hectare en al ruim 330 jaar in het bezit van de koninklijke familie.
Reageer!

Lezing IVN over Vogelonderzoek en de Huiszwaluw

De IVN-afdeling Emmen en omstreken houdt op woensdag 3 oktober haar maandelijkse natuuravond. Deze keer wordt er een lezing gehouden door SOVON, Vogelonderzoek Nederland. In het eerste deel van de avond hoort u alles over het werk van de SOVON, de verschillende telprojecten waar je als vrijwilliger aan mee kunt doen en wat het belang is van de systematische vogeltellingen.
Reageer!

Scharrelkids Aan de slag met pompoenen

SLEEN - Op zaterdag 29 september gaan we samen naar de boerderij van familie Eising aan de Schaapstreek 46 in Sleen. Hier houden we twee pompoenactiviteiten. Ook krijgen we een rondleiding over het bedrijf om de koeien en kalfjes te zien. Wie gaat er mee? Voor kinderen van 6 – 12 jaar maar ook ouders zijn van harte welkom. De aanvang is 14.00 en duurt tot ca. 16.00 uur.
Reageer!

Ieder kind heeft recht op natuur

EMMEN - Wil jij natuur in de harten brengen van kinderen? Meld je dan aan voor de IVN cursus Jeugdnatuurbegeleider, die in maart start in Emmen. De cursus leidt nieuwe talenten op, uit Emmen en omgeving, die aan de slag willen met het begeleiden van kinderen van 6-12 jaar met buitenactiviteiten.
Reageer!

Lezing Bargerveen

ZWARTEMEER - Op woensdagavond 10 januari geeft Erik Bloemink, Boswachter Staatsbosbeheer Het Veenland – Zwartemeer en Natuurpark Ranger Internationaal Natuurpark Veenland, een lezing over het Bargerveen. Het Bargerveen is een natuurgebied midden in ’t Veenland, in de gemeente Emmen. Het gebied bestaat voornamelijk uit hoogveen en is een restje van het Boertanger moeras.
Reageer!

Wethouder Otter draait buffer Weiteveen open

WEITEVEEN - Afgelopen donderdag verrichtte wethouwer Otter de officiële oplevering van de nieuwe waterbuffer bij Weiteveen. Dat deed hij door de stuw in de slenk open te draaien. Onder de vrolijke tonen en muzikale ondersteuning van het meegereisde Fietsorkest. Met het opendraaien van de stuw symboliseerde wethouder Otter het waterbeheer van de Buffer Weiteveen. Die Buffer is nodig om het unieke natuurgebied Bargerveen te behouden. Jisse Otter deed dit samen met Ans van Wijk, Gebiedsmanager van Staatsbosbeheer. Want Staatsbosbeheer gaat zowel het nieuwe terrein als de toekomstige Schaapskooi onderhouden en beheren.
Reageer!

Veel belangstelling voor Kerstconcert Bouke

EMMEN - Het kerstconcert dat Bouke in het Atlas Theater op donderdag 21 december gaat geven, is bijna uitverkocht. Meer dan 700 kaarten zijn verkocht dus het bordje â
Reageer!

“De opzet van Natuurpad is een geheel nieuwe ervaring.”

ORVELTE - 6 Drentse gemeenten volgden de train-de-trainer Natuurpad die ontwikkeld is door Drenthe beweegt, IVN Noord en Oriënteringsclub HOC’93. Het is een actief lesprogramma voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Na de succesvolle pilot in gemeente Westerveld afgelopen najaar volgden zes Drentse gemeenten maandag 17 juli de train-de-trainer Natuurpad in Orvelte.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda