NATUUR

Wethouder Otter draait buffer Weiteveen open

WEITEVEEN - Afgelopen donderdag verrichtte wethouwer Otter de officiële oplevering van de nieuwe waterbuffer bij Weiteveen. Dat deed hij door de stuw in de slenk open te draaien. Onder de vrolijke tonen en muzikale ondersteuning van het meegereisde Fietsorkest. Met het opendraaien van de stuw symboliseerde wethouder Otter het waterbeheer van de Buffer Weiteveen. Die Buffer is nodig om het unieke natuurgebied Bargerveen te behouden. Jisse Otter deed dit samen met Ans van Wijk, Gebiedsmanager van Staatsbosbeheer. Want Staatsbosbeheer gaat zowel het nieuwe terrein als de toekomstige Schaapskooi onderhouden en beheren.
Reageer!

Veel belangstelling voor Kerstconcert Bouke

EMMEN - Het kerstconcert dat Bouke in het Atlas Theater op donderdag 21 december gaat geven, is bijna uitverkocht. Meer dan 700 kaarten zijn verkocht dus het bordje â
Reageer!

“De opzet van Natuurpad is een geheel nieuwe ervaring.”

ORVELTE - 6 Drentse gemeenten volgden de train-de-trainer Natuurpad die ontwikkeld is door Drenthe beweegt, IVN Noord en Oriënteringsclub HOC’93. Het is een actief lesprogramma voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Na de succesvolle pilot in gemeente Westerveld afgelopen najaar volgden zes Drentse gemeenten maandag 17 juli de train-de-trainer Natuurpad in Orvelte.
Reageer!

Wegberm-Flora

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 3 mei 2017 haar maandelijkse natuuravond. Mevrouw Ans Lutgerink van IVN-Westerveld komt ons vertellen over de wegbermflora van zand- en kleigrond. In bermen wordt ruim de helft van alle inheemse plantensoorten met een voorkeur voor voedselarme en droge omstandigheden aangetroffen.
Reageer!

Het roer gaat om bij paviljoen de Woudstee

EMMEN - Vanaf 1 april krijgt de Woudstee bij het boomkroompad twee nieuwe exploitanten. Hoewel de naam niet veel veranderd, proberen Rudy Hoogland (48) en Nantko Onrust (55), samen met hun partners, het helemaal anders aan te pakken. “We kunnen onze droom gaan realiseren!”
Reageer!

WINTERMARKT 2016 in de Heemtuin Looackers

Op zondag 11 december van 10.30 - 16.30 uur Loo-ackers 29 Emmen. Entree is GRATIS. Er staan ongeveer 17 kramen met verschillende winterartikelen met een knipoog naar kerst. De Dierenbescherming organiseert een verloting waarvan de opbrengst voor 100% naar de dierenbescherming gaat.
Reageer!

Winterwandeling bij de Grote Rietplas

EMMEN - De IVN- Afdeling Emmen en Omstreken houdt op zondag 11 december een wandeling bij de Grote Rietplas in Emmen. Onder deskundige leiding van Dirk Marissen, IVN-Natuurgids, wordt gekeken en geluisterd naar aanwezige flora en fauna. Tijdens de wandeling wordt aangegeven hoe de natuur zich al heeft of gaat voorbereiden op de komende winter.
Reageer!

Lezing over grote hoefdieren

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 7 december haar maandelijkse natuuravond. Aaldrik Pot, Provinciaal adviseur ad interim (ecologie, strategie, beleid, communicatie) bij Staatsbosbeheer, komt vertellen over grote hoefdieren waaronder wilde runderen.
Reageer!

Speuren naar Sporen

EMMEN - De IVN- Afdeling Emmen en Omstreken houdt op Zondag 20 november een wandeling in het Valtherbos. De wilde dieren leiden in ons land vaak een verborgen bestaan. Toch laten ze voor de oplettende toeschouwer verschillende sporen van hun aanwezigheid achter.
Reageer!

Cursus “Waar Wij Wonen”

EMMEN - De IVN– afdeling Emmen en Omstreken gaat van start met de introductie van een cursus voor inwoners van zuidoost Drenthe op:maandagavond 14 november a.s. in wijkcentrum ‘de Cluft’ in Angelslo Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda