NATUUR

IVN Emmen-Coevorden WANDELING

COEVORDEN - Groen doet goed. Ga je mee op pad? 30 november, van 10.00 tot 12.00 uur. Buiten zijn is goed voor iedereen, maar niet iedereen gaat naar buiten! Daarom houdt IVN Emmen-Coevorden elke 14 dagen op woensdagochtend een wandeling in de natuur in je buurt. Het accent ligt op genieten en je verwonderen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Film Wildernis in Drenthe

EMMEN - WILDERNIS IN DRENTHE, is de eerste bioscoopfilm van de Drentse filmers Henk en Janetta Bos van NIGTHAWK PRODUCTIONS ASSEN uit 2016. Deze film werd geheel opgenomen in het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Destijds is deze film in 40 bioscopen te zien geweest maar is nog niet eerder in de gemeente Emmen vertoond.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden WANDELING

Groen doet goed. Ga je mee op pad. Op woensdag 19 oktober houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden voor leden en niet-leden een wandeling..Buiten zijn is goed voor iedereen, maar niet iedereen gaat naar buiten! Daarom houdt IVN Emmen-Coevorden elke 14 dagen op woensdagochtend een wandeling in de natuur in je buurt. Het accent ligt op genieten en je verwonderen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Excursie De Katshaar

EMMEN/COEVORDEN - Op zondag 15 mei maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een excursie in historisch natuurgebied de Katshaar. De Katshaar komt tot leven tijdens deze rondwandeling door Tinus Knegt, IVN-natuurgids. Hij laat u zien welke bijzondere bloemen, planten, bomen en dieren hier zijn te vinden op dit kleine historische stukje natuur.In het groen van Katshaar, tussen de sporen uit het verleden, gaan we op zoek naar het stekelvaren of misschien wel de Zwolse anjer.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing over de Wolf

SCHOONEBEEK - Op woensdag 30 maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een lezing. De lezing wordt gegeven door Jeannet Hulshof, bioloog en voorzitter van Stichting Wolf-Fencing Nederland en coördinator Groningen voor het Wolven meldpunt.Wolf Fencing Nederland is een organisatie die de belangen behartigt van boer en wolf.
Reageer!

Lin Up Wij zijn Hello Festival,

EMMEN - Drents trots, het meest hartverwarmende en mooiste evenement van het Noorden. Een no-nonsense samenkomen van bezoekers en artiesten. Een reunie! Bij Hello Festival draait het om saamhorigheid, gezelligheid, dansen en plezier maken. Bourgondisch zou je het kunnen noemen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing: De Das

EMMEN - Op woensdag 7 oktober 2020 houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden haar maandelijkse natuuravond. Hero Moorlag gaat een lezing geven over dassen. Hero is natuurkenner en de contactpersoon voor de das in de regionale werkgroep dassen in Zuid Drenthe. Tevens schrijft Hero wekelijks artikelen over de natuur in de Hoogeveense Courant. De das is een beschermde diersoort die in soms grote families samenleven in burchten en bij voorkeur -s ‘ nachts op zoek gaan naar voedsel.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing: over Vleermuizen in Zuidoost Drenthe

EMMEN - Op woensdag 4 maart 2020 houdt IVN Afdeling Emmen-Coevorden weer haar maandelijkse activiteit in de vorm van een lezing. Deze lezing over Vleermuizen wordt verzorgd door Jan Nicolaï. Biologieleraar en Vleermuismeldpunt/ vleermuisopvang in Zuidoost Drenthe. Vleermuizen zijn geen populaire dieren (behalve in griezelfilms). Heel veel mensen zijn er zelfs bang voor. n je haar vliegen, bloed drinken, hondsdolheid overbrengen, het zijn allemaal eigenschappen die de vleermuizen toegedicht krijgen. Maar......klopt dit wel? Op deze vragen gaat u antwoord krijgen!
Reageer!

IVN Lezing Het belang van Regenwormen

EMMEN - De naam van de IVN- Afdeling Emmen en omstreken is gewijzigd in IVN Emmen-Coevorden. Op woensdag 4 september houdt IVN Emmen-Coevorden de maandelijkse natuuravond. Bioloog en ecoloog Jeroen Onrust vertelt over de sleutelrol van de rode regenworm in de bodemvruchtbaarheid en de voedselvoorziening van weidevogels. Het is stil in het weiland. De geluiden van grutto en kievit zijn steeds minder te horen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda