Nieuw Balinge ook te sterk voor Erica 86

ERICA - Na de grote nederlaag van afgelopen zaterdag tegen NKVV, was dinsdagavond 25 augustus het moment voor Erica '86 om dit recht te zetten. Er moest in de tweede bekerwedstrijd gespeeld worden tegen klassegenoot Nieuw Balinge. Een tegenstander die op voorhand als gelijkwaardig werd geschat.

De eerste helft begon rommelig. Nieuw Balinge was scherper en na ongeveer 3 minuten stonden er opeens twee aanvallers vrij voor het doel en stond het plots 0-1. Erica rechtte de rug, zette iedereen op de juiste posities en dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Jeroen Hartmann kwam oog in oog met de keeper en rondde prima af. Gedurende de eerste helft had Nieuw Balinge iets meer balbezit, maar wist het nauwelijks gevaarlijk te worden. '86 wist hier echter weinig tegenover te zetten. Een kwartier voor rust kwam Nieuw Balinge dan toch op voorsprong na een lange bal, waarbij de rechterspits te veel ruimte kreeg en goed binnen wist te schieten.

In de rust werd bij Erica het tactisch plan iets aangepast, omdat ‘86 ver onder eigen kunnen speelde. Wanneer het normale niveau gehaald zou worden, zou de avond met een overwinning afgesloten kunnen worden.

De tweede helft begon gezapig. Nieuw Balinge speelde afwachtend en Erica kon maar sporadisch gevaarlijk worden. Na een kwartier spelen werd het meer een open wedstrijd, Erica begon meer aan te dringen en ook Nieuw Balinge kroop wat meer uit zijn schulp. Het was wachten op een doelpunt, het team dat zo scoren zou waarschijnlijk ook de wedstrijd winnen. Dit bleek Nieuw Balinge te zijn. Op een gelukkige manier scoorden zij de de 1-3.

Toen de scheidsrechter ook nog een strafschop cadeau deed aan Nieuw Balinge nadat de spits tegen Bobby Veldman opliep, was de wedstrijd gespeeld. Als klap op de vuurpijl werd Niels Lammerts met zijn tweede gele kaart voor een licht vergrijp naar de kant gestuurd. Hierop lieten de spelers van Erica hun kop hangen en werd er veel ruimte weggegeven. Hierdoor kreeg Erica ’86 ook nog eens 3 doelpunten om de oren.

Zo eindigde de mooie voetbalavond in een sof voor ’86. Toch zat de avond vol met leermomenten voor de jonge ploeg van trainer Cor Huls. Op 26 september zal Erica afreizen naar Nieuw Balinge voor de competitie. Het is dan aan ’86 om te bewijzen dat dit een incident was en dat het normaalgesproken minimaal gelijkwaardig is aan Nieuw Balinge.