SVBO wint wel, maar doet zichzelf tekort

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft het eerste duel in de halve finale van de nacompetitie voor een plek richting de hoofdklasse weten te winnen. Thuis werd FVC uit Leeuwarden met 2-1 verslagen, maar na afloop was iedereen het er wel over eens dat dit een te kleine uitslag was.

Donderdag valt de beslissing wie doorgaat naar de finale, dan staat in Leeuwarden op het veelbesproken kunstgrasveld de return op het programma. Voor en tijdens de warming up bleken Rean Bolk en Stefan Kuper niet fit genoeg te zijn om te starten. Davy Wessels was nog geschorst. Dus even een paar wijzigingen voor trainer Rolf Veneboer.

Lennon Ebeltjes stond gewoon onder de lat.
Achterin Twan Waidijk, Tom Jeuring verving Stefan Kuper en deed dat heel goed. Rene Wolbers en linksback Jelmer Scholtens waren de andere twee verdedigers.
Op het middenveld Dylan Wessels, John Koops en Patrick Eberhard.
Voorin Mike Reuvers, Edfrin Silvania en Robin Heijne.
De wisselspelers waren Marc Timmer, Rob Appeldorn, Sam Spaans en vanmiddag nog opgebeld A Junior Quentin Brands.

Ondanks dat begonnen beide ploegen aanvallend aan de wedstrijd en SVBO was de gevaarlijkste in het begin. Dat deed het uit hoekschoppen. De eerste kopbal van Eddy Silvania ging via een FVC’er net naast het doel. De volgende hoekschop werd door Patrick Eberhard ingekopt, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant werd FVC’er Van Loon gevaarlijk vanaf links, maar Lennon Ebeltjes bracht voor SVBO goed redding met de voeten.

Daarna een aardige dieptebal van Twan Waidijk, de volley die daaruit volgde van Heijne ging helaas ruim over. SVBO bleef de betere ploeg en werd gevaarlijk via Mike Reuvers, die de diepte in werd gestuurd door een aardige bal van John Koops. De voorzet van Reuvers werd door Silvania helaas langs de verkeerde kant van de paal geschoten. FVC kreeg nog een kansje, maar die was eigenlijk meer gevaar door het veld dan het schot zelf. De bal stuiterde onderweg nog raar op via een polletje, maar Ebeltjes wist de bal naast te werken.

SVBO kwam even later wel op voorsprong. Wederom een hoekschop werd ingekopt door Dylan Wessels, de doelman van FVC bracht redding, maar had de bal niet vast. Zo kon Robin Heijne het laatste zetje geven en zo SVBO op een 1-0 voorsprong te zetten. Na die 1-0 bleef SVBO wel de betere ploeg en kreeg het ook daarna nog enkele mooie kansen. Silvania stuurde met een aardige bal Mike Reuvers de diepte in. Reuvers zijn voorzet werd uiteindelijk vlak voor de lijn uitverdedigd door FVC, vlak voordat Silvania kon binnen tikken. Het slotwoord was wel aan FVC. Algra nam de bal op de volley, maar raakte de bal niet goed, waardoor Ebeltjes kon oppakken.

De ruststand was dus 1-0. Na rust veranderde het spelbeeld niet echt veel. SVBO bleef de bovenliggende partij en was binnen 5 minuten dicht bij de 2-0, maar een snoeihard schot van Patrick Eberhard spatte uiteen op de lat. Een verkeerde terugspeelbal van de rechtsback van FVC, kwam in de voeten van Silvania. Die ging richting goal, maar op het moment van schieten gleed Silvania weg en ging de bal uiteindelijk in het vangnet. Pech dus voor hem.

FVC kreeg in de tweede helft één echte kans. Na een mooi één-tweetje kwam Algra vrij voor Ebeltjes terecht, maar het schot met buitenkant voet werd door de aanvoerder van SVBO goed gepakt. Daarna kwam het gevaar het vaakst van de thuisploeg. Zo ging Mike Reuvers met een actie naar binnen, maar zijn schot met links was niet hard genoeg om de doelman van FVC te verschalken. Ook Silvania was wederom gevaarlijk na een één-tweetje met Eberhard, maar ook zijn schot werd door doelman Schaafsma van FVC.

Toch viel even later eindelijk de 2e treffer voor SVBO. Een goede voorzet van invaller Sam Spaans werd door Patrick Eberhard binnen gekopt buiten bereik van doelman Schaafsma. Een andere invaller, Quentin Brands was ook nog dichtbij een treffer, maar zijn schot ging net over.

Zo liet SVBO toch wat mogelijkheden onbenut. Aan de andere kant van het veld verslapte de concentratie wat. Een voorzet van FVC werd van dichtbij, niet onaardig, door Hollander binnengeschoten en Ebeltjes was kansloos.

Niet veel later was het ook tijd en zo heerste na afloop toch nog wat onvrede, ondanks dat er een goede wedstrijd werd gespeeld. De kansen die werden gemist, maar ook het late tegendoelpunt, waardoor de return aanstaande donderdag nog meer spannender wordt dan eigenlijk nodig was.

De wedstrijd van aanstaande donderdag begint om 19.30 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda