Veel belangstelling voor educatieprogramma Into Nature

ASSEN - Ruim duizend leerlingen doen deze zomer mee aan het educatieproject van de kunstmanifestatie Into Nature. Tien primair en voortgezet onderwijs scholen uit Assen en Tynaarlo hebben zich aangemeld om met één of meer klassen een bezoek te brengen aan één van de kunstwerken op de route.

Into Nature art expedition is een internationale kunstmanifestatie met beeldende kunst in de natuurlijke omgeving. Het landschap tussen Assen en Eelde is het decor van een aantal spectaculaire kunstwerken van kunstenaars als Taturo Atzu, Mark Dion en Wolfgang Laib. De leerlingen bezoeken de kunstwerken op de locaties Oudemolen, Taarlo, Kampsheide, Okkenveen en Landgoed Valkenstijn. Op iedere locatie staat een kunstenaar uit de gemeente Assen of Tynaarlo om de leerlingen meer te vertellen over het kunstwerk. Hoe is het gemaakt, wat wil de kunstenaar met het beeld zeggen, wat vindt de leerling er zelf van? Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze worden gestimuleerd om met diverse materialen en technieken zelf een beeld te maken dat is geïnspireerd op de beeldtaal die de kunstenaar heeft gebruikt bij het Into Nature-kunstwerk.

Docenten vinden het educatieve programma van Into Nature passen bij het eind van het schooljaar. Het is een uitstapje, maar wel met een inhoudelijke lading. Maker van het educatieve programma is Peter Hiemstra, adviseur beeldend bij K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Hiemstra: "Het is belangrijk dat bij een groot evenement als Into Nature de Drentse bevolking wordt betrokken. Leerlingen bereik je goed via het onderwijs. Door plaatselijke kunstenaars in te zetten bij de educatie van de leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs snijdt het mes aan twee kanten “. Into nature art expedition is een kunstroute die deze zomer plaats vindt in Drenthe. Op zeventien locaties is werk te zien van bijna veertig kunstenaars. Tien kunstwerken staan midden in het Drentse landschap, de overige beelden worden gepresenteerd in de voormalige Rijkluchtvaartschool in Eelde, een gebouw van Staatsbosbeheer in Oudemolen, Museum De Buitenplaats, Drents Museum, De Nieuwe Kolk en de Gouveneurstuin in Assen.

De eerste leerlingen brengen op 5 en 6 juli om 10.00 uur een bezoek aan de kunstwerken in Taarlo en Oudemolen. Het gaat om leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Nassau College. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Peter Hiemstra, coördinator van het kunsteducatieve programma via K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, T (0592) 33 69 99 of Annemarie Resink, projectleider van Into nature, art expedition, T 06 109 169 84.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda