Groot onderhoud en verbeteren verkeersveiligheid N375 Beukerssluis

ASSEN - In verband met het uitvoeren van groot onderhoud en het verbeteren van de verkeersveiligheid is de provinciale weg N375 afgesloten van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 23 september. De afsluiting betreft het gedeelte Beukerssluis (gemeente Steenwijkerland) tot en met de rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk (gemeente Meppel).

Omleiding
De omleiding loopt via de A32 richting Steenwijk en daarna de N334 richting Giethoorn (vice versa). Om de bereikbaarheid van de aanwonenden en aanliggende bedrijven zo goed mogelijk te garanderen worden de werkzaamheden van de provincie Overijssel in twee fasen uitgevoerd.

Fase 1. Van Beukerssluit tot kruising Lozedijk
De aannemer start maandag 22 augustus met de werkzaamheden tussen Beukerssluis en de kruising met de Lozedijk. De aanwonenden en de aanliggende bedrijven worden nog door de aannemer geïnformeerd over de exacte planning, fasering en de bereikbaarheid van de percelen. Spoedritten van hulpdiensten krijgen altijd toegang tot de N375.

Fase 2. Rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk
De provincie Drenthe voert de werkzaamheden aan de rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk uit in de week van maandag 19 september t/m vrijdag 23 september tijdens drie aaneengesloten dagen. De rotonde is dan afgesloten. Er is dan een lokale omleiding van toepassing voor verkeer van een naar Wanneperveen. De exacte periode van uitvoering wordt met borden aangegeven. Deze is te zijner tijd ook via de websites www.bereikbaar.overijssel.nl en www.verkeer.drenthe.nl te vinden.

Werkzaamheden
De provincies Overijssel en Drenthe vinden het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werken beide provincies op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen en voeren groot onderhoud uit. Eén van deze wegen is de provinciale weg N375 (Zomerdijk) van Beukerssluis tot en met de rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk in Meppel. Het groot onderhoud van de provincie Overijssel betreft de hoofdrijbaan voor het deel Beukerssluis tot de rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk. De provincie Overijssel gaat de volgende werkzaamheden uitvoeren:

• vervangen van asfalt over het volledige traject;
• het aanpassen van de kruising met de Lozedijk. Hier worden middengeleiders aangelegd en energiezuinige LED-verlichting geplaatst;
• het opnieuw aanbrengen van markeringen. De markering op de as van de weg wordt dan een dubbele streep. Omdat in de huidige situatie de N375 hier nu niet overval voldoende breed voor is, wordt de N375 op diverse locaties circa 20 centimeter breder gemaakt. De provincie Drenthe gaat op de rotonde Zomerdijk/Nieuwedijk het asfalt vervangen.

Inloopspreekuren
De provincies Overijssel en Drenthe organiseren tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vijf inloopspreekuren. Deze worden gehouden op woensdag 24 en 31 augustus en 7, 14 en 21 september tussen 11.00 en 12.00 uur in het kantoor van de aannemer, bij de asfaltcentrale Koudasfalt Staphorst B.V. aan de Leenders 3 in Staphorst.

Vertegenwoordigers van de provincies Overijssel, Drenthe en de aannemer zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, de fasering en de omleidingroutes en om vragen te beantwoorden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda