Presentatie van verhalen uit de tweede wereldoorlog in Drentse en Groninger veenkolonien

WESTERBORK - Er zijn 10 vrijkaarten voor het concert op 31 maart in Westerbork! In het verhalenproject Streekgenoten: Stad, Streek en Trouw zijn ervaringen en herinneringen van 17 ooggetuigen uit de Groningse en Drentse Veenkoloniën geportretteerd. Op basis van deze verhalen maakten dichters uit stad en streek poëzie, en maakte theatermaakster en danseres Betsy Torenbos performances met werk speciaal voor dit project door Louis Andriessen beschikbaar gesteld, en door een ensemble van het VKSO Orkest van de Veenkoloniën met o.a. mezzosopraan Hanneke Tichelaar uitgevoerd.

Met dit multimediale project willen we zoveel mogelijk mensen laten zien en horen wat Streekgenoten meemaakten. Op basis van de verhalen van Streekgenoten kunnen parallellen getrokken worden tussen persoonlijke en andermans verhalen; het publiek kan zich met die sporen uit het verleden inleven in uiteenlopende posities die betekenis geven aan vandaag en morgen.

Op 31 maart 2019 concerteert het voltallig VKSO in De Voorhof Westerbork. Daarna zijn er voorstellingen op kleine podia. Op 6 april in het Boschhuis in ter Apel, op 13 april in het Witte Kerkje in Gasselte, op 28 april in de synagoge in Groningen, op 4 mei in de Muziekboerderij in Valthermond, op 11 mei in de Veenkerk en op 23 mei in de overkapping van de commandantswoning op het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Integrale interviews met alle vertellers worden overgedragen aan de regionale archieven Gava en Dava, en gemonteerd tot korte docu’s die door RTV Drenthe zullen worden uitgezonden. De projectleiding is in handen van Paulien Bakker van de stichting Narare.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda