Kom in de kas en beleef een ‘Duurzame glasheldere waterdag’

KLAZIENAVEEN - Kom in de kas en beleef een ‘Duurzame glasheldere waterdag’ in het weekend van 6 en 7 april 2019! Enthousiaste kwekers in Klazienaveen openen hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten zodat iedereen kennis kan komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.


Het thema dit jaar is WATER. Elke ochtend wordt u wakker zonder zorgen over wateroverlast. U ziet boeren hun gewassen telen. En op een warme zomerdag lonkt een frisse duik in meer of plas. Dit zijn geen vanzelfsprekendheden. We moeten zuinig zijn op ons milieu en op onze natuurlijke hulpbronnen. Die verantwoordelijkheid hebben we allemaal. Burger, bedrijf, overheid en dus ook de tuinbouw. Daarom werken we duurzaam zodat generaties na ons geen last hebben van de dingen die we nu doen of nalaten. We willen graag dat u weet wat wij doen aan duurzaamheid.

Het startsein voor Kom in de Kas wordt zaterdag om 10.00 uur gegeven door Fien Heeringa, dagelijks bestuurslid Hunze & Aa’s. Dit gebeurt bij het BCK (Business Centrum Klazienaveen) aan de Gantel 12 in Klazienaveen.
De 42e editie van het evenement ‘Kom in de Kas’ wordt georganiseerd door Promotiegroep Tuinbouw Emmen.

Producten worden gekweekt op een efficiënte manier: er wordt zorgvuldig met energiebronnen, water en voedingsstoffen omgegaan.
Alles wordt afgestemd naar behoefte van de plant. En als planten zich niet helemaal lekker voelen wordt dit zo veel mogelijk op een biologische manier opgelost. Tijdens Kom in de Kas vertellen de
kwekers het verhaal van de sector.
U bent welkom in kassen met komkommers, paprika’s, potplanten, perkplanten, tuinplanten, gerbera’s ,hortensia’s en rozen.

Bij BCK aan De Gantel 12 is een tentoonstelling met het thema Water en het belang ervan, ingericht door leerlingen van het Zone College uit Zwolle. Daar wordt duidelijk gemaakt dat de glastuinbouw in de loop der jaren steeds schoner is gaan produceren.

Op zondag 7 april is om 10.00 uur ‘Kerk in de Kas’ bij Gardener’s Pride adres De Langendijk 7,
Vanaf 16.00 uur worden bloemen, planten en andere producten die bij de tentoonstelling te zien zijn verkocht. Voor kinderen zijn er diverse leuke en leerzame activiteiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om mooie bloemstukken te kopen. De entree is gratis.

Het evenement is te volgen via https://www.facebook.com/promotiegroeptuinbouwemmen/ of via de site www.komindekas.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda