GESLAAGDE CAREER DAY VOOR EMMENSE STUDENTEN EN BEDRIJVEN

EMMEN - Woensdag 16 oktober was het stadion van FC Emmen decor van de eerste editie van Student Career Event Emmen. Zo’n 400 studenten van NHL Stenden Hogeschool en het Drenthe College hebben diverse workshops gevolgd en contact gelegd met bedrijven op een bedrijvenmarkt waar meer dan 40 aansprekende werkgevers uit de regio aanwezig waren.

Het doel is om studenten en bedrijven aan elkaar te koppelen en te helpen in het vinden van een stage-, afstudeer- of werkplek in de regio. Veel standhouders zijn ex-studenten van NHL Stenden en het Drenthe College, waaronder Nick Veenstra die tegenwoordig aan het werk is als Junior bedrijfsadviseur bij Adbeco Accountants en Belastingadviseurs. “Ik wist als student een aantal jaar geleden niet wat voor mogelijkheden er waren bij bedrijven in Emmen. Door dit soort initiatieven heb ik mijn afstudeerplek gevonden bij Adbeco en daar ben ik nu ook fulltime aan hetwerk”.

Wethouder Guido Rink trapt symbolisch een bal het veld op om het evenement te openen (foto: Guido Hansman)Wethouder Guido Rink trapt symbolisch een bal het veld op om het evenement te openen (foto: Guido Hansman)

OKE SCRIPTIE AWARD

Tijdens het Career Event werd de OKE Scriptie Award uitgereikt, een jaarlijkse verkiezing van de beste scriptie van studenten bij NHL Stenden Hogeschool in Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout mocht een cheque van maar liefst €1750,- overhandigen aan de winnaar. De jury was het er over eens dat Nathan van Vliet de beste scriptie heeft geschreven. “Ik ben echt super blij met de award. De cheque besteed ik aan een nieuwe computer voor mijn master studie!” Burgemeester Eric van Oosterhout reikt de scriptieaward uit aan Nathan van Vliet (foto: Tim Floor)Burgemeester Eric van Oosterhout reikt de scriptieaward uit aan Nathan van Vliet (foto: Tim Floor)

)

ORGANISATIE

De organisatie van het evenement bestond uit veel samenwerkende organisaties zoals NHL Stenden Hogeschool, Emmen Maak het Mee, Make it in the North, Drenthe College en International Welcome Center North. De organiserende partijen spreken van een zeer geslaagde middag: “We zijn heel blij met de hoge opkomst, dat laat ook zien dat dagen als deze nodig zijn. Er is veel behoefte aan geschoold personeel en tegelijkertijd zijn er veel studenten die opleidingen in Emmen volgen. Het zou geweldig zijn als we de jonge professionals voor de regio kunnen behouden”, aldus Roy Rocks van NHL Stenden Hogeschool.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda