Klazienaveen onderuit in Hoogeveen

HOOGEVEEN - In de strijd om plek twee en drie liep FC Klazienaveen in en tegen Hoogeveen tegen een gevoelige 3-1 nederlaag op. Het gat tussen beide ploegen groeide hierdoor naar acht punten. FC Klazienaveen begon matig aan de wedstrijd, want binnen enkele minuten stond het al met 1-0 achter na een foutje van doelman Dani Kracht.

Nadat Zifyon Djababoe verzuimde van die fout te profiteren kwam de bal via Marco Santing in de voeten van Dylano Wolters, die deze fout alsnog afstrafte. 1-0. Na deze snelle tegentreffer ging het even mis. Melroy Hemme raakte Ruben de Haas van achteren en scheidsrechter Jens Rutgers trok resoluut de rode kaart. Nog geen minuut later maakte Nick van der Sleen een forse overtreding, die wel rijp voor rood was, maar die werd niet bestraft.

In overtal verzuimde Hoogeveen daarna verder afstand te nemen, maar liet veel kansen liggen terwijl Klazienaveen vlak na rust pech had dat een inzet van Patrick Bloemberg op de bovenkant van de deklat viel. In de 55e minuut was het Marcel Linthorst die het vizier wel op scherp had staan en na goed voorbereidend werk van Dylano Wolters liet Linthorst doelman Kracht wel kansloos. 2-0. In de 70e minuut was de wedstrijd gelopen toen invaller Danny Kuiper er in de 70e minuut ook nog 3-0 van maakte. Yorin Habing scoorde vlak voor tijd nog de eretreffer en bepaalde de eindstand op 3-1.