Oostermoer Eext uitgesteld naar 2021

EEXT - Het Oostermoerfeest van Eext, Anderen en Eexterzandvoort verschuift naar volgend jaar. Dit is besloten nadat het kabinet afgelopen maandag verscherpte maatregelen voorstelde tegen het coronavirus. Dit betekent dat het Oostermoerfeest 2021 niet in Zuidlaren plaatsvindt, maar in Eext. Dit zal zijn in de week van 4 t/m 11 juli. Het is een vervelend besluit, maar gegeven de omstandigheden een besluit die genomen moest worden. Het Stichtingsbestuur en bestuur van de overkoepelende Tentoonstellingsvereniging Oostermoer waren het daar snel over eens.


Het was snel duidelijk”, zegt Cora Kuiper, voorzitter van de organisatie, “Stel dat het straks beter gaat en de maatregelen in juni weer versoepelen. Dan zouden we misschien wel een Oostermoerfeest mogen organiseren, maar dat zou dat in beperkte vorm zijn. Bovendien is het niet eerlijk tegenover de buurten waarvoor er nauwelijks tijd over blijft voor het bouwen van straatversiering en een praalwagen. Ook willen we in deze voor iedereen bizarre tijd niet bij ondernemers aankloppen voor sponsoring, en die zijn we wel nodig. We konden niet anders dan dit besluit nemen.”

Ook voor Geert Everts, voorzitter van de Tentoonstellingsvereniging was het helder: “Natuurlijk wil je dit liever niet, maar het overkomt je en dat moet je accepteren. We hebben eerder een jaar moeten overslaan. Toen was het vanwege de MKZ crisis in 2001. Dus we schuiven gewoon een jaar op. Zuidlaren moet nog een jaartje wachten. Volgend jaar gaan we naar Eext.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda