KardingeRun 2020 gaat niet door

GRONINGEN - Het Kardinge gebied in Groningen zou 26 & 27 september 2020 het toneel zijn van modder, obstakels en bikkels tijdens de zevende editie van de KardingeRun. Na 6 succesvolle runs de afgelopen jaren, heeft de organisatie met pijn in het hart de beslissing moeten nemen om de KardingeRun 2020 te annuleren.


Verbod grootschalige evenementen
Wat velen al vreesden is werkelijkheid geworden. De strijd tegen het coronavirus vereist dat de overheid bepaalde maatregelen verlengt, waaronder een verbod op grootschalige evenementen tot 1 september. Ondanks dat de KardingeRun pas na dit verbod zou plaatsvinden, zien wij ons genoodzaakt de KardingeRun te verplaatsen naar volgend jaar. Gezien de investeringen in de voorbereiding is het risico te groot indien deze maatregel na 1 september wederom wordt verlengd. Daarnaast is het nog maar de vraag of er na 1 september überhaupt behoefte is om deel te nemen aan grootschalige evenementen.

1,5 meter-maatschappij
Het is heel verdrietig voor iedereen, maar we sterken ons in de gedachte dat dit echt het beste is. De gezondheid en veiligheid van deelnemers, crew en overige betrokkenen is natuurlijk het allerbelangrijkste. Voor we deze beslissing namen hebben we nagedacht over mogelijkheden om een aangepaste editie te organiseren. Helaas zien wij geen opties om tijdens het evenement afstand van elkaar te houden, de obstakels na iedere deelnemer te desinfecteren, of andere maatregelen te nemen die passen in een 1,5 meter-maatschappij. Dat er in 2020 geen KardingeRun plaatsvindt is nu een feit. Maar we kijken graag vooruit. Hoewel het misschien ook dan een andere invulling krijgt dan wat we tot nu toe gewend waren hopen we de 7e editie alsnog te kunnen organiseren in september 2021. Sterkte in deze tijd en stay safe. Samen staan we sterk!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda