In Memoriam John Schiphouwer 9 Juni 1960 – 8 september2020


EMMEN – In zijn jeugdjaren was John Schiphouwer een talentvolle DJ bij o.a. de IBO bar in Barger Compascuum en was muziek zijn grote liefde. Toen begin 1988 de VLOE, de vereniging Lokale Omroep Emmen, werd opgericht was hij één van de eersten die zich aanmeldde. Natuurlijk wilde hij graag plaatjes draaien en zocht naar een formule waarin hij zich het beste kon uitleven. Terugblikkend op zijn periode als DJ was het programma “Do You Remember” hem op het lijf geschreven met muziek uit de jaren 60 en 70.

Maar dat niet alleen, want ook de sport was toch wel een paradepaardje van hem. Zo was hij ook actief als omroeper bij de handbalvereniging DOS in Emmer Compascuum. Bij de VLOE kreeg hij samen met Gloria Sommer de opdracht als eindredacteuren om een sportploeg samen te stellen. Toen er een oproep kwam om vrijwilligers was ondergetekende er ook als de kippen bij om zich aan te melden en kijken waar mijn grenzen lagen. Het duurde dan ook niet lang of er kon een groep aan de opleidingen bij o.a. de NCRV in Hilversum beginnen. Bekende namen als Leo Oldenburger, Otto Ramaker, Gerard Plaatje, Andre Timmer en Judith Regendorp gingen vol aan de slag.

Uiteindelijk konden wij op 18-10-1988 met de uitzendingen beginnen en was John niet alleen presentator van de sport, maar ook van zijn muziekprogramma. Soms had ik de eer om hem een avond te vervangen, als hij voor studie moest afzeggen, om zijn programma te mogen doen. De muziek zocht hij wel altijd zelf uit en dat was ook elke week zijn taak bij het programma “Sport Lokaal”. Onvergetelijk waren ook altijd de opnames van sportlokaal op de maandag morgen. Ik zat dan achter de knoppen en het duo Schiphouwer en Leo Oldenburger maakten er als presentatoren steeds weer een feest van.

In de loop der jaren werden wij ook nog collega’s bij de weekbladen Regiojournaal, Perspectief en jarenlang bij Nieuws TV en Emmen.nu. en was jarenlang presentator en jury bij de door mij georganiseerde Sportverkiezing van de gemeente Emmen. De schrik sloeg mij dan ook om het hart toen hij mij vorig jaar persoonlijk met tranen in de ogen vertelde dat hij werd geconfronteerd met Alzheimer. Stonden daar plotseling twee stevige kerels te janken. Vanaf dat moment ging het heel snel berg afwaarts. Het ging de laatste weken niet goed meer, maar het bericht dat ik kreeg dat hij was overleden, kwam keihard aan.

Beste John, wij zullen jou missen en Adéle wij allemaal wensen jou en de kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Bennie Wolbers

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda