Gemengde gevoelens voor het Husqvarna SKS Racing NL team na ONK in Oss

WAALWIJK - Boyd van der Voorn en Danny van den Bosse van het Husqvarna SKS Racing NL team hebben in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Oss een goede snelheid laten zien. Echter beide rijders werden geplaagd door matige starts en valpartijen waardoor ze niet de resultaten wisten te behalen die er aan de hand van hun snelheid wel in hadden moeten kunnen zitten.

Nadat Boyd in de training van de 250 klasse een elfde tijd op de klok had weten te zetten, begon hij met een goed gevoel aan de eerste manche. Helaas kreeg hij hierin al snel een tegenslag te verwerken. ‘’Ik kwam slecht weg bij de start en in het gedrang van de beginfase kwam ik ook nog ten val. Vanaf een laatste plaats zette ik de achtervolging in en wist er nog een veertiende plaats uit te halen,’’ vertelt Boyd.

Boyd hoopte in de tweede manche op een betere start maar ook ditmaal zat hij er niet goed bij en moest aan een opmars naar voren beginnen. Met een goed ritme vocht hij zich terug naar een twaalfde plaats en werd hiermee ook twaalfde in het dagklassement. ‘’Het rijden was goed vandaag, alleen jammer dat ik in beide manches vanuit de achterhoede naar voren moest komen.’’

Danny zette in de tijdtraining van de 125cc klasse een scherpe zesde tijd op de klok. Echter toen het starthek in de eerste manche viel, kwam hij niet goed weg en kwam pas op een veertiende plaats uit de eerste bocht. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en werd nog achtste.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik ben in de tweede ronde ten val gekomen en hierbij liep mijn motor schade op. Toch heb ik de achtervolging ingezet en wist nog vanaf een achtentwintigste plaats terug te komen naar een 23ste plaats. Ik ben tevreden over het rijden en mijn snelheid maar jammer dat ik ten val ben gekomen,’’ vertelt Danny.

De laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap wordt op 11 oktober verreden in Westerbork.

Press Release: Waalwijk, 23-09-2020

Mixed Feelings for Husqvarna SKS Racing NL Team After Open Dutch Championship At Oss

Boyd van der Voor and Danny van den Bosse of the Husqvarna SKS Racing NL team had good speed on display at the penultimate round of the Open Dutch Championships at Oss. Both riders were plagues by mediocre starts and crashes, keeping them from the results they might have achieved.

Boyd posted the 11th qualifying time in the 250 class, which gave him confidence for the race, but setback struck early, "I launched badly off the start, and crashed in the fight for positions. I restarted last, and still managed 14th," Boyd said.

Boyd again had to fight a forward battle in race two. This time he managed to get to 12, which was also his overall result. "My riding went well, just a pity that I had to fight my way from the back each time," he said.

Danny was in sharp form in the 125 class, posting the sixth-fastest qualifying time. He joined the fray in 14th position in race one after a mediocre start, but managed to get to eighth. The second race started off better for him, where he was in the top ten right off the gate, "I crashed in the second lap, and my bike was damaged. I came from 28th to 23rd. The riding as such was good, but it was a pity that I crashed," he said.

The final round of the Open Dutch Championships wil be held at Westerbork on 11 October.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda