Ernst de Groot op zijn verjaardag verrast met eigen boek “Gewoon Ernst”

EMMEN - Donderdagmiddag werd Ernst de Groot aan de Valtherzandweg in Emmen verrast met een boek over en met hem op zijn 56e verjaardag. Het boek werd gemaakt met hulp van zijn broer Martin, maar de verassing was ook donderdagmiddag wel dat zanger Bouke hem als kers op de verjaardagstaart het eerste exemplaar overhandigde. Eigenlijk was het voor Martin heel simpel om een boek te maken. Ernst die aan het downsyndrome lijd woont bij zijn zus Gerda, maar is regelmatig ook enkele dagen te gast bij zijn broer Martin en dan is het meestal gieren, brullen en ouwehoeren.


Martin de Groot: ,,Wat ik dan aan de keukentafel allemaal voor verhaaltjes en moppen van hem te horen krijg, heeft mij doen besluiten om dit om facebook te zetten. Hier kreeg ik zoveel reacties op dat ik dacht, misschien ook wel leuk om er een boek van te maken. Ik heb van alle opmerkingen en meningen aantekeningen gemaakt en gebundeld tot een echt boekwerk met mooie anekdotes en korte verhaaltjes. Natuurlijk gaan veel teksten ook vergezeld van foto’s, maar ook veel door Ernst zelfgemaakte tekeningen, die zo door Herman Brood gemaakt zouden kunnen zijn. Foto’s die gebaseerd zijn op het onderwerp”

Als de coronaregels het toelaten zal op vrijdag 4 december om 11.00 uur een officiële, maar wel openbare boekpresentatie plaatsvinden in de Grote Kerk in Emmen centrum. Het boek “Gewoon Ernst” kan dan ook worden gekocht en daarna in vier sessies van maximaal 30 personen door Ernst de Groot zelf worden gesigneerd.


Ernst de Groot is totaal verrast als Bouke hem op zijn verjaardag verrast met een eigen boek. (foto Henk van Wieren/spbe)


Martin de Groot, Ernst de Groot en Bouke


Natuurlijk kreeg Ernst ook nog enkele kado's voor zijn verjaardag

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda