‘Amer Anders’ een veelzijdige avond met twee optredens

AMEN - Woensdag 14 mei is er een gevarieerd culturele avond in de Amer. Zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga spelen liedjes Kurt Weill.

Toneelgroep De Lege Ruimte speelt een stuk naar Anton Tsjechov ‘Ein Koffer voll Habe’ Liederen van Kurt Weill is een programma samengesteld met liederen van de veelzijdige Duits-Amerikaanse componist Kurt Weill (1900-1950). Het draait vooral om zang en muziek, maar tussen de liederen door wordt ook uitleg gegeven over de samenwerking en ‘scheiding’ van Weill en Brecht, de opkomende Jodenhaat, de vlucht voor de nazi's naar Frankrijk en het succes in Amerika. Johanan Havinga is in 2010 summa cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Gea Passies heeft jarenlang gezongen in diverse koren. Samen treden ze vanaf 2007 regelmatig op met de liederen van Kurt Weill

‘Naar Moskou!’ van De Lege Ruimte n feite een ‘uitgeklede’ versie van ‘Drie Zusters’ van Anton Tsjechov. Regisseur Jos Visscher ontdeed het stuk van alle personages, behalve…de drie zusters. Ze filosoferen over de liefde, de weemoed, het verlangen en natuurlijk over Moskou. ‘Naar Moskou!’ is een komische, maar tegelijk liefdevol gebrachte collage van monologen en dialogen uit de vier ‘grote’ theaterstukken van Tsjechov: ‘Drie Zusters’, ‘De Meeuw’, ‘De Kersentuin’ en ‘Oom Wanja’. De teksten worden afgewisseld met a capella gezongen liedjes.

Woensdag 14 mei 2014, aanvang 20 uur
Entree € 12,50 pp
Voor meer informatie tel: 06 5754 5218

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda