Sven van de Mierden wint NK MX2 in Varsseveld

VARSSEVELD - Sven van de Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft zondag in Varsseveld het Nederlands Kampioenschap MX2 gewonnen. In de eerste manche pakte hij een goede start en wist na enkele ronden de koppositie in handen te nemen die hij vervolgens in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gaf. In de tweede manche had hij een mooi gevecht met Michael Hool en wisselden beide rijders verschillende keren van positie. Sven trok echter aan het langste eind en won ook deze manche.

In de aanloop richting de wedstrijd in Varsseveld had Sven een aantal goede trainingen afgewerkt en keek dan ook vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd. De dag begon goed want in de training wist hij een nette derde tijd op de klokken te zetten waarmee hij in beide manches een goede startplaats achter het starthek uit kon zoeken.

In de eerste manche kwam hij goed weg toen het starthek viel en op een tweede plaats kwam hij uit de eerste bocht. Sven bouwde zijn wedstrijd goed op en ging na een aantal ronden in de aanval om de koppositie in de wedstrijd over te nemen. Met een mooie inhaalmanoeuvre slaagde hij hierin en had vervolgens vrij baan. Op zijn SKS Husqvarna bleef hij in de rest van de wedstrijd geconcentreerd rijden en zette zo de eerste manche naar zijn hand.

Ook in de tweede manche vertrok de Husqvarna als een speer bij de start en opnieuw kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al in de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. Sven zette een hoog tempo in en wist de koppositie lange tijd zonder problemen in handen te houden. Echter in het midden van de wedstrijd kwam hij in gevecht met Michael Hool. Verschillende keren wisselden de beide rijders van positie, echter met nog twee ronden te gaan nam Sven resoluut de koppositie in handen en gaf de eerste plaats in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen!

In de aanloop richting de wedstrijd in Varsseveld had Sven een aantal goede trainingen afgewerkt en keek dan ook vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd. De dag begon goed want in de training

Met een dubbele manchezege won Sven het dagklassement voor Mike Gijsbertsen en Heiki Laing.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda