Sven van de Mierden een manche twaalfde in de ADAC in Tensfeld

TENSFELD(D) - Tijdens de vierde wedstrijd om de ADAC Youngster Cup in het Duitse Tensfeld heeft Sven van de Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team een twaalfde plaats weten te behalen. Na een valpartij bij de start van de eerste manche kwam Sven nog helemaal terug tot in de top vijftien maar vanwege een vreemde situatie werd hij uit de uitslag gehaald en verloor hierbij dus zijn punten.

In de tweede manche kwam hij na opnieuw een valpartij in de beginfase vanuit de achterhoede terug naar een twaalfde plaats. Ook Stefan Hage slaagde erin om zich te kwalificeren in de ADAC Masters klasse. In de warme omstandigheden finishte Stefan op een 27ste en een 24ste plaats in de manches maar kwam hiermee helaas niet tot scoren.

De weersomstandigheden waren warm in Tensfeld. Met temperaturen rond de dertig graden beloofde het een zwaar weekend te gaan worden. Sven kwalificeerde zich op zaterdag sterk met een zesde tijd in zijn groep. Bij de start van de eerste manche ging het mis met Sven. Hij raakte betrokken bij een valpartij en bezeerde hierbij zijn ellenboog waar hij een aantal jaren geleden lange tijd door uitgeschakeld is geweest. Sven had een tintelend gevoel in zijn ellenboog en liep de pits in. Een baanofficial haalde zijn motor van het circuit maar aangezien de ellenboog van Sven al snel goed aanvoelde, sprong hij toch op de motor om aan de wedstrijd te beginnen. Een aantal ronden had hij nodig om de aansluiting terug te vinden maar met snelle rondetijden begon hij plaatsen winst te boeken en kwam na een sterke inhaalrace op een vijftiende plaats over de finish. Echter na de finish hoorde hij dat hij gediskwalificeerd was omdat hij hulp van derden had ontvangen. De goede bedoelingen van de baanofficial deden Sven dus de das om maar hij liet zich niet uit het veld slaan en begon aan de voorbereiding op de tweede manche.

Ook de tweede manche begon met een tegenslag toen Sven een rijder, die vlak voor hem viel, niet meer kon ontwijken en ook ten val kwam. Samen met nog een aantal andere rijders lag Sven op de grond maar vlug raapte hij zijn motor op en ging terug in de achtervolging. Net als in de eerste manche zat het met zijn snelheid goed want de ene na de andere rijder wist hij een plaats terug te verwijzen. Sven bleef gaan tot in de slotfase en sleepte er toch nog een twaalfde plaats uit.

Stefan Hage slaagde er in de kwalificatie van de ADAC Masters klasse niet in om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. In de laatste kans was kwalificatie nog steeds mogelijk mits hij in de top tien over de finish zou komen. In beginfase van de wedstrijd kreeg hij een tegenslag te verwerken en liep hierbij een behoorlijke achterstand op ten opzichte van de top tien. Stefan herstelde zich goed en begon met een goed ritme terug naar voren te komen. Hij bleef knokken voor wat hij waard was en knokte zich helemaal terug naar een negende plaats waarmee hij zich kwalificeerde voor de wedstrijd op zondag.

In de warme omstandigheden op zondag knokte Stefan voor alles wat hij waard was maar kon het ritme wat hij in de laatste kans liet zien, niet te pakken krijgen. Hierdoor kostte het hem in beide manches veel kracht om het hoge tempo te kunnen rijden. Door goed door te blijven zetten, wist hij op een 27ste en een 24ste plaats over de finish te komen. In het weekend van 9 en 10 augustus gaat het kampioenschap verder in Jauer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda