Muziekkoepel Emmen bedreigt met sloop?`

EMMEN - Op donderdagavond 11 september 2014 tijdens de commissie vergadering “bestuur,middelen en economie” deelde Wethouder dhr. Jisse Otter op het gemeentehuis van Emmen de raad mee dat het nog helemaal niet zeker was wat er staat te gebeuren met de muziekkoepel op het marktplein.


Zoals eerder bekend is gemaakt zou de koepel die in het bezit is van de organisatie “vlinderstad Emmen” en de middenstandsvereniging Centrum Emmen worden overgedragen aan een nieuw te vormen stichting die streeft naar het behoud van de muziekkoepel. Er zou geld in worden gezameld en een bouwbedrijf had al toegezegd de rietenkap voor haar rekening te gaan nemen om die te herstellen. Er zou een grote opknapbeurt gaan plaats vinden, en de gemeente Emmen raagde daar € 10.000 aan bij. De wethouder liet echter weten dat het benodigde geld voor renovatie niet bij elkaar kon worden gebracht, althans tot nog toe niet gelukt was.

De wethouder melde dat er toch een moment van beslissing zou moeten worden genomen, gezien de ontwikkelingen die nu gaande zijn op het marktplein. Moeten wij hier nu uit concluderen dat de slopershamer binnenkort zijn gang zal gaan, of is er toch nog hoop dat de stichting die er druk mee bezig was toch al ver gevorderd zijn met definitieve plannen, en dat het benodigde geld langzaam binnen komt. Het zou goed zijn als deze groep vrijwilligers veel meer naar buiten zouden treden, en de burgers van Emmen er veel meer bij zouden gaan betrekken. Het is te stil en dat moet nu zeker worden doorbroken. Laat je horen, laat zien hoever het er mee staat, zijn ze al bij de notaris geweest voor overdracht. Is het inderdaad zo dat een bouwbedrijf de kosten voor haar rekening neemt om de kap te gaan vernieuwen of te repareren. Wat gaat er verder nog worden aangepakt, en hoe zijn de plannen voor de toekomst om de koepel met regelmaat beschikbaar te stellen. Als het zo moeilijk is om het bedrijfsleven te vragen een donatie te geven, en andere aan te schrijven fondsen het laten afweten, denk ik dat het de hoogste tijd is geworden de burgers van Emmen te vragen per inwoner of gezin een kleine gift te geven. Geef voor iedere gift van een gezin een soort deelname renovatie muziekkoepel bewijs af, zo voelen zij zich er nog meer bij betrokken.

Benader onze plaatselijke artiesten om een concert te geven op de koepel, denkende aan Bauke ,Daniël Lohuis, Jannes ,een muziekkorps, een koor et. Vraag een vergunning om te mogen collecteren tijdens die te houden concerten op de muziekkoepel, hou een grote actie waar je ook vooral RTV Emmen bij moet gaan betrekken. Laten wij er voor waken dat dit historische bouwwerk niet tussen de vingers weg laten glippen, en voor dat wij het in de gaten hebben zijn de zeldzame veldkeien verdwenen. Weer een stukje oud Emmen onder de slopershamer, terwijl wij als burgers daar veel meer tegen in opstand moeten komen. Alle wijk en dorps verenigingen zouden de vrijwilligers een helpende hand moeten komen toesteken nu het nog niet te laat is.

Help mee met een wijk collecte als die mag gehouden worden ten behoeve behoud muziekkoepel Emmen. Laten wij onze wijken en burgers uitdagen om dit historische gebouw te kunnen behouden, laten wij dan ook geen optredens meer toe vlak naast de koepel, maar juist moet onze gemeente Emmen alleen vergunning afgeven om op de koepel een opreden te verzorgen. Niemand kan mij wijs maken dat met behulp van de moderne geluidsapparatuur een optreden geen groot succes kan worden omdat men te hoog zou staan. Het is volgens mij ”10 voor 12’ laat je horen burgers van Emmen. “Geen sloop maar koop” start de renovatie zo snel mogelijk en laat alvast een artiest voor het goede doel er een concert geven, wij zullen zeker ons steentje bijdragen en daarbij aanwezig zijn.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda