Onderwerp: Handhaving APV misschien toch in het geding?

EMMEN - Vandaag zaterdag 28 februari 2015 blijkt dat bij monde van Burgermeester C.Bijl, de vastgoed man Gerrit Piek, zoals hij in de krant genoemd wordt, voorlopig niets te vrezen heeft voor de gemeente Emmen. De sterk verwaarloosde en verpauperde panden aan de Vaart ZZ in Nieuw- Amsterdam/Veenoord behoeven niet direct te worden gesloopt of worden hersteld.

Jammer dat er niets staat beschreven over een termijn waar de heer G.Piek dan wel zijn zaakjes op orde moet hebben. De overlast van omwonenden aan de Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam is groot, aldus bewoners. Nog afgezien van ongedierte die de volksgezondheid niet ten goede komt, dit mede veroorzaakt wordt door het zwerf afval buiten dan wel binnen de oude verpauperde panden.

Een voorbeeld hoe het ook opgelost kan worden is hoe het nu erbij staat in Emmercompascuuum, maar ook daar kort geleden de bevolking zich grote zorgen maakte om het leegstaande Hilde gebouw. De onwonenden zeker de vastgoedman Gerrit Piek een reële kans willen bieden om alsnog zijn beloften na te kunnen komen. Maar van enige twijfel is toch steeds meer sprake. Volgens de al langere tijd in omloop zijnde verhalen zou de vastgoedman vertrokken zijn naar Twente en daar zich bezig houden met de autohandel. Zijn vastgoed imperium niet meer zou zijn wat het geweest is in de glorie tijden. Voorbeeld onlangs met de afbouw en oplevering van het z.g Hema pand, de woonboerderij en de naast gelegen woning andere eigenaren schijnen gekregen te hebben. Het zit de vastgoed man niet mee al lange tijden, hij veel voor Nieuw-Amsterdam /Veenoord heeft gedaan. Ook voor de jeugd in het uitgangsleven was vastgoedman Gerrit Piek die zorgde voor stabiliteit binnen de horeca in het verre verleden. Maar tijden veranderen en de economie houd geen rekening met pand eigenaren. Nieuw Amsterdam – Veenoord verdiend het niet dat er grote gaten vallen van ernstig verpauperde panden. Leegstand is achteruitgang, en komt andere detailhandelszaken niet ten goede. De omwonenden moeten met meestal hun koopwoning (aan de achterkanten) gevrijwaard worden van overlast, in welke vorm dan ook. Juist was het vastgoedman Gerrit Piek die aankondigde dat hij volop bezig zou zijn met het realiseren van nieuwbouw en het opknappen van enkele in zijn eigendom zijnde panden. Dat is alweer hele tijden geleden dat hij met plannen zou komen.

Kennelijk heeft gelukkig onze burgermeester C.Bijl en het college daar nog steeds vertrouwen in, maar tot hoe lang laat de gemeente Emmen deze onaanvaardbare situatie toe. Wanneer zullen er sancties worden opgelegd, wanneer treed de APV in werking en kan er handhaving toegepast worden. Overigens staat de vraag van sommige buurtgenoten nog steeds overeind, hoe geloofwaardig de vastgoedman Gerrit Piek nog schijnt te zijn. Heeft hij nog wel voldoende achterban en financiële middelen ter hand om op hele korte termijn het afval te gaan verwijderen, de hekken te verbeteren en panden weer ontoegankelijk maken voor de aantrekkende zwervers. Heeft hij inderdaad nog steeds voldoende investeerders om zijn plannen als project ontwikkelaar of gewoon als vastgoedman binnen niet afzienbare tijd Nieuw – Amsterdam/Veenoord aantrekkelijk te maken voor ook de recreatie en anderen die nu het dorp niet meer aantrekkelijk vinden. De vastgoedman deelde tijdens een bijeenkomst in de raadszaal van Emmen mede, dat enkele grote opererende ondernemers uit Zwolle graag wilden investeren in een nieuwe winkel in Nieuw-Amsterdam, laten wij hopen dat dit nog steeds zo is en plaatselik belang en de bewoners over enige tijd hun vastgoedman kunnen feliciteren met het behaalde succes in deze zeer onstabiele tijden.

Geschreven door
Columnist en schrijver :Jan Wolters
Jan.wolters@home.nl
Tel: 0591-676990

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda