Aandacht voor ketenaanpak Drentse producten

EMMEN - In heel Nederland vindt deze week de Week van de Smaak plaats. Week van de Smaak in Drenthe is onderdeel van het meerjarig project de Smaekmakers van Drenthe. De provincie Drenthe onderstreept het belang van regioproducten, producenten en de afnemers en draagt dan ook financieel bij aan de Smaekmakers. Het project Smaekmakers loopt tot eind 2011. E?n van de jaarlijks terugkerende hoofdactiviteiten van de Smaekmakers is de Week van de Smaak. Tijdens de opening op zondag 20 september overhandigde gedeputeerde Vlietstra symbolisch, als een soort olympische vlam, een gouden pollepel aan de heer Daamen van Golden Tulip Drenthe te Zeegse, een van de deelnemende ondernemers uit de regio Drentsche Aa.

Zondag 27 september zal gedeputeerde Munniksma de pollepel doorgeven  aan burgemeester Out van Borger-Odoorn, aangezien in Borger volgend jaar de startbijeenkomst plaatsvindt. Het overhandigen van de pollepel benadrukt dat het een terugkerende activiteit is. Het betreft een Rode Kei (uit de imagocampagne “Drenthe doet wat met je!”) met daarop een grote ‘gouden’ pollepel. Doelstelling van de Week van de Smaak is om jong en oud meer kennis bij te brengen over de basisbeginselen van de voedselproductie en de bereiding van voedsel. ‘Smaak’ is daarbij het sleutelwoord.

Centraal in het project de Smaekmakers is de aanzet tot meer samenwerking tussen producenten en afnemers. Telers, bakkers, slagers en restaurants kunnen samen een duurzame keten vormen. Met als resultaat: pure, duurzame streekproducten, van akker tot bord. Het gaat om een project gedurende de periode van drie jaar, een aanzienlijke periode om het duurzaam te maken en te houden. Belangrijke succesfactoren hierin zijn: kwaliteit, passie voor voedsel en vertrouwen. Samen producten slim vermarkten.

Het project Smaekmakers van Drenthe is een samenwerkingstraject van het Recreatieschap Drenthe met Stichting Proef de Pure Provincie, Marketing Drenthe, Landbouwe, Ooms Innpuls, Drents Goed Streekproducten en Drentse ondernemers. Vanuit het provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied (pMJP) levert de provincie Drenthe een bijdrage van 148.500 euro aan de Smaekmakers. De deelnemende partijen en ondernemers dragen ruim 100.000 euro bij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda