Kunstwerk voor Wildlands eindelijk op zijn plaats

EMMEN – Beeldende kunstenaar Bert van Zanden en mevrouw Hofstra uit Heerenveen konden donderdagmorgen eindelijk de plek aanschouwen waar het in mei aangeboden kunstwerk ,,Zoekende Giraffes” een mooi plaatsje heeft gekregen.

In 2013 mocht beeldende kunstenaar Adalbert van Zanden uit Eext als oud-Emmenaar exposeren in het restaurant van de oude dierentuin in Emmen. Tijdens de opening van deze expositie werd door de directeur van de dierentuin, Frankwin van Beers, een schilderij bij opbod verkocht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het olifantenverblijf. Dit schilderij werd toen gekocht door de heer Henk Vos uit Heerenveen.

De heer Vos is helaas vorig jaar overleden, maar voor zijn dood had hij te kennen gegeven dat dit schilderij na zijn overlijden geschonken moest worden aan de dierentuin. Kunstenaar Bert van Zanden nam hier voor contact op met de dierentuin en werd het kunstwerk met een uitbeelding van zoekende giraffen door mevrouw Hofstra, vriendin van de heer Vos. overhandigd aan de Dierentuin.

Doordat er toen nog geen plaats was bedacht voor dit kunstwerk in het nog niet helemaal afgebouwde hoofdgebouw bleef het een poosje achter de coulissen verborgen. Nu heeft het op verzoek van Wildlands directeur Frankwin van Beers zelf een plaats gekregen op zijn eigen kantoor. De kunstenaar en mevrouw Hofstra zichtbaar trots dat dit kunstwerk een perfecte plaats heeft

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda