Neushoorn Elena verdronken.

EMMEN - In WILDLANDS Aventure Zoo in Emmen is vanmorgen neushoorn Elena verdronken. De nieuwe neushoornman Limpopo zou voor het eerst kennismaken met de dames Elena en Zahra. Rond kwart voor acht zijn beide dames eerst de savanne opgegaan. Daarna volgde Limpopo en ging het fout. Het tweetal schrok en sloeg op de vlucht. Dat leidde tot een wilde achtervolging, waarbij de dames na een kwartier flink uitgeput waren.


Elena liep vervolgens richting een ondiepe waterpoel en gleed uit. Zij belandde op haar zij in het water en kon slecht overeind komen. Limpopo bleef in haar buurt staan, waardoor de aanwezige verzorgers hem direct uit haar buurt gelokt hebben. Helaas kwam deze hulp voor Elena te laat en bleek zij al verdronken te zijn.


,,Een introductieproces tussen mannen en vrouwen neushoorns blijft spannend en vaak moet er worden ingegrepen, maar nog nooit eerder is er één dodelijk afgelopen. Uiteraard heeft deze gebeurtenis erg veel impact binnen het team van dierverzorgers. Wat het voor het fokprogramma in het park betekent, is nu nog niet duidelijk’’, aldus een woordvoerder van WILDLANDS.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda