Spoken voor 3FM Serious Request

BARGER COMPASCUUM - Zondag 21 December griezelen voor het goede doel!!! Het personeel van het Veenpark in Barger-Compascuum laat u griezelen voor het goede doel. Op initiatief van het personeel organiseert het park a.s. zondag een Serious Ghostbuster! De spooktochten in het Veenpark zijn al jarenlang een hit voor feestjes voor bedrijven en verenigingen.


Nu is er de kans om ook met een klein groepje of indivivueel te gaan griezelen in het veen en dan ook nog voor het goede doel. De opbrengst van de tocht, € 5,00 per persoon, komt helemaal ten goede aan de Serious Request Actie van dit jaar, “Hands off our girls!”. Deelnemers kunnen starten tussen 18;00 en 20:00 uur. Hoe laat ze terug zijn? Misschien komen ze wel niet terug! Want met alleen een olielamp en een routebeschrijving, en belaagd door spoken, is het nog een hele toer om heelhuids te overleven. Op de website van het Veenpark, www.veenpark.nl, meer informatie.

3FM Serious Request 2014
De drie DJ’s in het Glazen Huis, dat voor editie 2014 in Haarlem staat, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap.

Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze meisjes en vrouwen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda