Geen carnavalsactiviteiten in de gemeente Emmen

EMMEN - In de gemeente Emmen wordt in februari geen carnaval gevierd. Ook de activiteiten die daarbij horen, zoals het 11-11 feest, gaan niet door. Tot die conclusie zijn de gemeente en de vijf carnavalsverenigingen samen gekomen. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuidoost-Drenthe. Maar we vinden het niet verantwoord om in deze coronatijd een optocht of grote feesten te organiseren. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven. Zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwilligers en bezoekers het allerbelangrijkste.”


De burgemeester en de verenigingen hebben samen nagedacht over andere mogelijkheden. Van Oosterhout: ,,We waren het er al snel over eens dat elke andere vorm óf niet verantwoord is óf een afbreuk doet aan het carnavalsfeest. Want carnaval op 1,5 meter is geen carnaval.”

Na de jaarwisseling komen de verenigingen en gemeente opnieuw bij elkaar. Dan wordt gekeken of de situatie het toelaat om een zomereditie van het carnaval te organiseren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda