UNIEK: DOLLY DOTS TERUG OP FESTIVALPODIUM

EMMEN - Een gegarandeerde trip down memory lane tijdens Hello Festival 2022. Na jaren van afwezigheid gaat het deze zomer nog 1 keer gebeuren: de Dolly Dots komen terug naar de festivalweide! Het boek dat de Dolly Dots heet gaat na dit jaar definitief dicht. Op 14 december spelen de bekendste zusjes uit de jaren 80 hun allerlaatste show ooit tijdens Symphonica in Rosso in de Ziggo Dome, Amsterdam.


Maar voor het zover is reizen Angela, Patty, Anita, Esther en Angéla op 11 juni 2022 nog één keer af naar de Grote Rietplas in Emmen om daar, onder leiding van Sven Figee en zijn band, een van hun allerlaatste festivalshows ooit te spelen.

De Dolly Dots op een festival zorgt gegarandeerd voor een feest der herkenning. Bij een ondergaande zon op je blote voeten in het gras dansen tot je erbij neervalt op klassiekers Radio en Love Me Just A Little Bit More en met een biertje of wijntje in je hand schaamteloos meeblèren met grote hits als (Tell It All About) Boys en She’s A Liar. Het wordt een grote trip down memory lane. “We hebben de afgelopen jaren heel veel artiesten op bezoek gehad, maar zelden was een optreden zo uniek als deze van de Dolly Dots”, zegt Richard de Groot, sinds het eerste uur organisator van het Hello Festival, “de laatste jaren hebben ze maar heel weinig opgetreden.”

Na het overlijden van Dolly Ria Brieffies in 2009 leek het einde van de Dolly Dots onvermijdelijk. Slechts één keer, tijdens een kort optreden bij de Toppers in 2016, kwamen de zusjes weer samen. Dat de dames er nog heel veel zin in hebben blijkt wel nadat ze in 2020 - ruim veertig jaar na hun allereerste succes - een theatertour aankondigen: Sisters On Tour. Die aankondiging zorgde al snel voor uitverkochte theaters in het hele land. Na deze tour en de afsluitende show tijdens Symphonica in Rosso in december dit jaar, is het definitief afgelopen voor de Dolly Dots. En juist dat maakt het zo bijzonder dat ze net voor de eindstreep naar Emmen komen, om daar met duizenden festivalgangers - jong en oud - het grootste feest van het jaar te vieren.

Het Hello Festival vindt dit jaar plaats op 11 juni aan de Grote Rietplas in Emmen. Naast de Dolly Dots zijn o.a. ook Marky Ramone, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Earth, Wind & Fire Experience with Al McKay, Daredevils en Europe al aangekondigd. Tickets en meer informatie vind je via www.hellofestival.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda