Culturele Mobiliteit onverminderd populair

Afgelopen jaren zeker 170.000 kinderen vervoerd Culturele Mobiliteit is onverminderd populair. Het provinciale vervoersproject overschrijdt ook dit jaar de grens van 10.000 aanmeldingen.


Leerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen dankzij het Culturele Mobiliteit een bezoek brengen aan een museum in Drenthe. K&C kan dankzij een provinciale subsidie het vervoer naar de culturele instellingen tegen een betaalbaar tarief aanbieden. Ook in Groningen is K&C dit schooljaar met het project Culturele Mobiliteit gestart.

“We werken in het project Culturele Mobiliteit Drenthe samen met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Drents Museum, Drents Archief, Museum De Buitenplaats, Hunebedcentrum en Gevangenismuseum “, zegt Bas Hendrickx, coördinator van het project. “De musea bieden een ruime keuze aan educatieve programma’s die aansluiten bij het kunst- en erfgoedonderwijs op de Drentse scholen en vakken als geschiedenis, biologie, aardrijkskunde en burgerschap. Een bezoek aan museum is dan ook meer dan een uitstapje. De belangstelling is zo groot dat we ook dit jaar weer met een wachtlijst moeten werken”.

Culturele Mobiliteit heeft als doel kinderen kennis te laten maken met het culturele erfgoed en de collecties van de Drentse musea. De organisatie van vervoer en de bijkomende kosten zijn voor scholen vaak van doorslaggevende betekenis voor het wel of niet bezoeken van een museum. De organisatie van het vervoer neemt K&C uit handen en dankzij de subsidie van de provincie Drenthe zijn de kosten voor deelname betaalbaar voor de scholen. Het project Culturele Mobiliteit bestaat dit jaar vijftien jaar en heeft de afgelopen jaren zeker 170.000 kinderen en leerkrachten in Drenthe vervoerd.

Op 10 oktober viert Culturele Mobiliteit haar jubileum samen met het project Oktobermaand Kindermaand. Tijdens de jubileumactiviteiten is er een speciaal programma samengesteld voor leerkrachten. “Het wordt een feestelijke dag, maar we stimuleren die dag leerkrachten ook om in de klas meer aandacht te besteden aan de voorbereiding van een museumbezoek en verbindingen te zoeken binnen het leerplan.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda