Veel belangstelling voor Drentse avond in De Witte Olifant

KLAZIENAVEEN – Hier kuj Drents praoten! Het beloofde vooraf een prachtige Drentse avond te worden op dinsdag 8 november in diner café De Witte Olifant. En dat werd het ook zeker met bijna 100 bezoekers in het diner café. Liedjesschrijfster/zangeres Ineke de Jong was dit jaar voor de tweede keer finalist tijdens het Drents Liedjesfestival. Ze zong onder anderen haar eerste Drentstalige nummer: “Die Drentse kerels”.


De Drentse kok Roelof Kuper is een fenomeen op zijn gebied. Regelmatig is hij te zien op TV Drenthe. Hij zorgde tijdens deze avond in De Witte Olifant voor Drentse hapjes en vertelt hierover op zijn onnavolgbare manier. Jan Germs is directeur van het Huus van de Taol en had enkele prachtige verhalen die een beetje autobiografisch waren. Hij schreef ook een groot aantal boeken in en over de Drentse taal en staan er inmiddels ook tal van korte Drentse verhalen op zijn naam.

Maar ook dorpsgenoot Roelof Keen, taolschulte Huus van de Taol, had veel succes met zijn Drentse verhalen. Op deze avond vertelde hij zijn mooiste Drentse verhalen en was samen met Jans Jagt ook verantwoordelijk voor de presentatie.

Een Drentse avond zonder Drentse boeken kan niet en daardoor was Harrie Omlo van de Bruna er met een prachtige kraam vol Drentstalige boeken. Kortom: Een Drentse avond om te smullen en voor herhaling vatbaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda