Schoonebeek deelde Glazen camera en Schoonebeker Pluim uit

SCHOONEBEEK -

Locoburgemeester Bouke Arends was aanwezig om de beide prijzen uit te reiken. Ook mocht hij uit handen van de Harrie Timmerman, voorzitter van de culturele commissie, het eerste exemplaar van het cultureel programma voor 2017 in ontvangst nemen Harrie Kramer, de winnaar van de Schoonebeker Pluim 2016 gaf uitleg via een dia serie hoe hij als vrijwilliger en op sportgebied bezig is.

Als eerste werden de Sconbecker Bloasers naar voren geroepen om de Pluim in ontvangst te nemen. Deze is bedoeld als waardering voor een organisatie of persoon die zich op bijzondere wijze hebben ingespannen binnen het dorp.
Het dorps is in ieder geval maar wat blij met de sfeervolle klanken van het oerinstrument. Naast het blazen van de advent geeft de club ook regelmatig demonstraties of optredens bij andere culturele instanties en aangelegenheden. Bijzonder verdienstelijk toonden de midwinterhoornblazers zich tijdens de mede door hun gehouden Midwinterwandeltocht in december.

Riekel de Groot kreeg de zilveren camera aangereikt door loco-burgemeester Bouke Arends. Naast deze wisseltrofee kreeg hij ook een herinnering aangeboden. Zijn mysterieuze foto van een bevroren zeepbel met daarin een zichtbare ijsstructuur werd door een deskundige jury als mooiste aangewezen. Deze fotowedstrijd voor amateurfotografen in Zuidoost-Drenthe wordt al sinds 1993 gehouden.


De Gouden Pluim voor Sconbecker Blaozers


De Glazen Camera in handen van Riekel de Groot


Het culturele programma van Schoonebeek staat voor 2017 weer bomvol met culturele activiteiten in het dorp.
(Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda