Leonard Leutscher winnaar cultuurprijs Emmen 2016

EMMEN - Ambassadeur voor de klassieke muziek Leonard Leutscher is winnaar van de cultuurprijs 2016. Vrijdag 6 januari namen partner, Pauline Terlouw, en zijn kinderen de oeuvreprijs, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen, in ontvangst. Leonard Leutscher overleed op 15 november 2016 na een ernstige ziekte. Hij heeft nog kennis kunnen nemen van zijn nominatie en was daar diep door geraakt.


Leonard was pianist, musicus, componist, arrangeur en verteller van muzikale lezingen. Vanuit verschillende hoedanigheden heeft hij een niet weg te denken rol in het muziekleven van Zuidoost-Drenthe gespeeld. De inzet van Leutscher bleek onder meer uit zijn betrokkenheid bij een indrukwekkende reeks muziekprojecten die sinds 1975 in uiteenlopende vormen op verschillende podia in gang zijn gezet: van de voormalige muziekschool tot en met de openbare bibliotheek, van kunstencentrum CQ tot en met de Grote Kerk en Filmhuis Emmen. Uit het juryrapport: “Leonard Leutscher heeft bijgedragen aan een levendig cultureel klimaat in Zuidoost-Drenthe met zijn tomeloze inzet als ambassadeur voor de klassieke muziek in het algemeen.”

Genomineerden
Naast Leonard Leutscher waren Adri A.C. de Fluiter, Ingo Leth, Stichting Grote Kerk Cultureel en Sis Hoek-Beugeling genomineerd voor de cultuurprijs 2016.

Oeuvreprijs
De oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen of organisaties die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 1.000,-. De Bibliotheek Emmen was ook dit keer weer de organisator van de Cultuurprijs Emmen. De publieks- en jurystemmen samen bepaalden de winnaar van de oeuvreprijs.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda