Seniorenvereniging Barger-Oosterveld e.o. doet het goed!

BARGER OOSTERVELD - De seniorenvereniging Barger-Oosterveld e.o., kortweg SBO e.o., bestaat 1,5 jaar en heeft inmiddels 160 leden! Het gaat heel goed met de vereniging. Naast de ouderenbonden Unie KBO en PCOB is onze seniorenvereniging de enige zelfstandige vereniging in de regio.

Twee jaar geleden zijn veel ANBO afdelingen opgeheven, zowel in Drenthe als in het land. Er zijn momenteel al zo’n 75 nieuwe zelfstandige seniorenverenigingen in Nederland die samen zijn aangesloten bij een nieuwe federatie, de FASv. De Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. Omdat bijna alle verenigingen zijn aangesloten bij de FASv, krijgen de belastinginvullers van de verenigingen jaarlijks bijscholing bij de Belastingdienst. De FASv regelt ook dat de leden korting krijgen op hun ziektekostenverzekering.

Alle grote ziektekostenverzekeraars geven collectiviteitskorting via de FASv. Dit kan oplopen tot meer dan € 100,00 per jaar! De FASv is ondergebracht bij de NVOG, dé landelijke vereniging waarbij ook de Unie Kbo en de PCOB zijn aangesloten. De NVOG communiceert direct met de staatssecretarissen in Den Haag en ook met de mensen die voor de belangen van ouderen in Brussel zitten.

Activiteiten
De activiteitencommissie van de SBO e.o. is druk bezig om leuke activiteiten voor de leden te organiseren. Elke maandag- en woensdagmiddag kunnen de leden klaverjassen of jokeren, elke dinsdag- en donderdagmiddag kunnen ze biljarten, eens per maand is er een bingomiddag en bijna elke maand is er een grotere activiteit. Zo organiseren we een paasmiddag met livemuziek en een paasbuffet, een fietsmiddag in september met aansluitend samen lekker eten, een kerstmiddag met livemuziek en een kerstbuffet en we gaan af en toe een dagje uit.

Dit jaar gaan een aantal leden in juni met een 5-daagse reis naar Sauerland. Maar er wordt ook elk jaar een dagreis georganiseerd. Meestal eindigt deze dagreis in Duitsland, waar we gezamenlijk de dag afsluiten met een lekkere maaltijd. De meeste activiteiten vinden plaats in de Barnstee in Barger-Oosterveld. De grotere activiteiten, waarbij er gemiddeld meer dan 80 leden aanwezig zijn, worden gehouden bij Zalencentrum Melody of in d’ Oale Stee in Barger-Oosterveld.

Belangenbehartiging
De vereniging is ook vertegenwoordigd bij de vergaderingen van de Seniorenraad Emmen waarbij ook de Unie KBO en PCOB aanwezig zijn. Hier worden zaken zoals Wonen, Zorg en Welzijn besproken en in overleg met de Gemeente Emmen, worden waar dat nodig is, verbeteringen aangebracht. Maar ook voor belangenbehartiging kan men terecht bij de SBO e.o. Als de leden problemen hebben met bijvoorbeeld kwijtschelding van belasting, aanvragen van toeslagen, vragen over de WMO… wij helpen de leden hierbij graag. De SBO heeft onlangs van het Stimuleringsfonds van de Rabobank € 500,00 gekregen voor het organiseren van een busreis. Van deze € 500,00 konden we de bus betalen voor een dagje uit, wat we in maart hebben georganiseerd.

Wilt u ook lid worden van onze gezellige vereniging?
Dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie, Henk Zwart, telefoon 0591-623730. Lidmaatschap kost € 30,00 per persoon per jaar. Onze vereniging is niet alleen voor 65-plussers! Mensen kunnen vanaf 50 jaar lid worden. Voor meer informatie over de vereniging kunt u contact opnemen met het secretariaat, Antje Nijp, telefoon 0591-853359.


De bestuursleden van de SBO e.o. Dit zijn v.l.n.r. Antje Nijp, Henk Zwart, Henk Harkema, Jannie Bos en Tiny Bos.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda