Cultureel Gekleurd Grijs Festival voor senioren

EMMEN - Vrijdag 21 april vormt Emmen het decor van een eigentijds festival voor senioren die van kunst en cultuur houden. In woonwijkcentrum Holdert vindt het Gekleurd Grijs Festival plaats. Het festival biedt een veelzijdig programma met optredens, workshops, presentaties en het resultaat van twee kunstprojecten met inwoners in Zandpol en Zuidlaren. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Het doorlopende programma is gratis toegankelijk.


Onder het toeziend oog van presentator en Gekleurd Grijs ambassadeur Jacques d’Ancona, opent burgemeester Eric van Oosterhout het festival, waarna de workshops starten. De hele dag zijn er optredens van onder andere Woody Vermeltvort en band, Ilsje Merk en Vreemde Gasten. Jazzuzzy sluit het festival swingend af. En theatergroep Atelier Kat speelt de voorstelling ‘Mama’. Tot het begin van de avond zijn er workshops zang, percussie, theater en verhalen, waar iedereen aan deel kan nemen. Bezoekers kunnen ook op de foto in de Kiekjeskar, kennis maken met Everdina, een culturele markt bezoeken, liedjes zoeken in de herinneringenjukebox of plaats nemen in de minibioscoop.

Het Gekleurd Grijs Festival is onderdeel van Gekleurd Grijs in Actie!, een maand met culturele activiteiten speciaal voor senioren. De hele maand april vinden er op verschillende locaties in Drenthe speciaal voor senioren workshops, voorstellingen, films, lezingen en rondleidingen plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd door zowel culturele organisaties als individuele kunstenaars waardoor er een gevarieerd programma is ontstaan.

Gekleurd Grijs in Actie! en het Gekleurd Grijs Festival zijn mogelijk dankzij financiële bijdragen van provincie Drenthe, gemeente Emmen, Treant Zorggroep, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Sluyterman Van Loo, Bank Giro Loterij Fonds, VSBfonds.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda