Kunstenaars gezocht voor tentoonstelling “Identitijd”

EMMEN - Begin volgend jaar organiseren Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte twee grote kunsttentoonstellingen, waarvoor zowel professionele als amateur beeldend kunstenaars uit Drenthe en Overijssel werk kunnen inleveren. Het thema van de tentoonstellingen is Identitijd; identiteit versus tijd.

Naast schilderijen en sculpturen zijn ook installaties, design, mode, tekeningen, video’s en foto’s welkom. Kunstwerken voor de exposities kunnen in Drenthe tot donderdag 8 februari 2018 worden aangemeld op www.kunstencultuur.nl. (Directe link: http://www.kcdr.nl/projecten/identitijd/ )

In Drenthe en Overijssel bevinden zich veel enthousiaste kunstenaars. Een aantal heeft een kunstvakopleiding gevolgd, een aantal volgt in de vrije tijd lessen. Expositieruimte is soms lastig te vinden. Al deze kunstenaars kunnen nu hun kans grijpen door mee te doen aan de expositie Identitijd, waardoor hun werk door een groot publiek gezien wordt. Met Identitijd willen Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte een bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van kunstenaars. Zo worden er voor de deelnemers tijdens de expositieperioden Verdiepingsdagen met workshops en lezingen georganiseerd en kan een ieder kennis uitwisselen met de boegbeelden van het project. In Drenthe zijn dat Nirdosh Petra van Heesbeen, Gabrielle Kroese, Wia van Dijk, Peter Veen en Tjibbe Hooghiemstra. Deze professionele kunstenaars hebben een rijke ervaring en delen graag hun visie met de deelnemers.

De Drentse tentoonstelling vindt plaats in CBK Emmen en wordt op 17 februari 2018 geopend. Iedereen vanaf 16 jaar is uitgenodigd een bijdrage te leveren. Deelnamekosten zijn 15 euro voor elk ingeleverd kunstwerk. Studenten en scholieren vanaf 16 jaar betalen de helft van de prijs. Voor dit bedrag kan de deelnemer zonder extra kosten deelnemen aan de eerder genoemde Verdiepingsdag. Elke deelnemer maakt kans om gevraagd te worden voor deelname aan een masterclasstraject. Een deskundige jury beoordeelt alle kunstwerken in CBK Emmen en de kunstenaars met de beste of opvallendste werken worden geselecteerd voor het masterclasstraject, waarin zij onder begeleiding van verschillende professionele kunstenaars workshops en lezingen volgen.

Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte organiseerden vorig jaar een zeer succesvolle expositie onder de Landschap in mijn Hoofd. Het project Identitijd is mogelijk dankzij financiële bijdragen van provincie Drenthe en provincie Overijssel, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds en VSBfonds.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda