Noorse avond met alles over het Noorderlicht

SCHOONEBEEK - Van oudsher hebben mensen geprobeerd het noorderlicht te begrijpen en te verklaren. Verschillende culturen benoemen in hun folklore en mythologieën dit bijzondere lichtverschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië zagen het noorderlicht als een teken van hun voorvaderen die in contact probeerden te komen met de levenden. Anderen zagen er een zwaan in die vast zat in het ijs van de Noordpool.


Vandaag de dag reizen veel toeristen naar het hoge noorden om dit wonderbaarlijke spektakel met eigen ogen te zien. Tijdens deze lezing hoort u meer over het noorderlicht in volksverhalen en onderzoek naar de herkomst van het noorderlicht van vroeger tot nu. Op een toegankelijke manier wordt uitgelegd wat noorderlicht of poollicht nu eigenlijk is en waar je op moet letten als je het te zien wilt krijgen. Ook worden er tips gegeven over het fotograferen van noorderlicht.

Fru Amundsen organiseert reizen naar Noorwegen. Reizen die net even anders zijn zodat u het échte Noorwegen ontdekt. ‘Fru’ is Noors voor ‘mevrouw’ en ‘Amundsen’ verwijst naar de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Tijdens de wintermaanden en in september voerde Fru Amundsen ruim veertig noorderlichtreizen met maximaal zeven deelnemers per reis uit. Tijdens veertig reizen zagen onze gasten het noorderlicht goed met het blote oog.

Op woensdag 7 februari wordt door Culturele Raad Schoonebeek een ‘Noorderlicht-bijeenkomst’ gehouden in 't Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Vanaf half acht (19.30 uur) zijn belangstellenden welkom. De toegang is gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda