Identitijd nu te zien in CBK Emmen

EMMEN - In CBK Emmen opent op zaterdag 17 februari de tentoonstelling “Identitijd” met werk van ruim 100 professionele en amateurkunstenaars uit Drenthe. In totaal zijn er zo’n 250 werken te zien; van schilderijen en beelden tot foto’s en installaties.


Ook in Overijssel wordt een tentoonstelling met hetzelfde thema georganiseerd, waardoor er een mooi overzicht ontstaat van de ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst in beide provincies. De tentoonstelling in CBK Emmen is tot 8 april te bezichtigen.

K&C en Stichting Beeldruimte organiseren voor de tweede keer samen twee grote kunsttentoonstellingen met werk van kunstenaars en jongeren vanaf 16 jaar. Deelnemers werden uitgedaagd om na te denken over hun identiteit in deze huidige tijd, waarbij vragen door wie je identiteit bepaald wordt en de rol die de sociale media spelen centraal stonden. Doel van het project is uiteindelijk niet de expositie, maar de talentontwikkeling van de kunstenaars.

Verdiepingsdag
Tijdens de tentoonstellingsperiode wordt alle deelnemers een Verdiepingsdag aangeboden waarin zij workshops en lezingen kunnen volgen en hun eigen werk kunnen bespreken met professionele kunstenaars. Hierdoor kunnen zij hun eigen werk naar een hoger niveau brengen.

Publieksprijs
Een jury kiest uit alle kunstwerken negen opvallende kunstwerken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een serie masterclasses en een tweede expositie later dit jaar. Elke bezoeker kan ook stemmen op zijn of haar favoriete werk voor de Publieksprijs. De kunstenaar van het werk met de meeste publieksstemmen mag ook deelnemen aan het masterclasstraject.

Masterclasstraject
Tijdens het masterclasstraject worden de twintig kunstenaars uit Drenthe en Overijssel begeleid door professionele kunstenaars die hun sporen in de kunstwereld hebben verdiend. In Drenthe zijn dat Nirdosh Petra van Heesbeen, Gabriëlle Kroese, Wia van Dijk, Peter Veen en Tjibbe Hooghiemstra. In Overijssel zijn de boegbeelden Astrid van Loo, Jeannette Hoekstra, Ricardo Liong-A-Kong, Rudy Simon en Tamme de Boer.

Symposium
Op woensdag 18 april 2018 is er in Artez, hogeschool voor de kunsten in Zwolle een symposium voor deelnemers en andere geïnteresseerden. Interessante sprekers van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, waaronder Ted van Lieshout, reflecteren op het thema identiteit en tijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda