Tibetaans museum in Rensenpark wordt twee keer zo groot

EMMEN - Binnen een jaar nadat de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu zich gevestigd heeft in het Rensenpark in Emmen, breidt hij zijn museum uit. Het museum wordt met een tweede expositiezaal eens zo groot. Het Museum Contemporary Tibetan Art is het enig museum van hedendaagse Tibetaanse kunst museum in de wereld.


Tashi Norbu heeft zijn roots in de Himalaya als traditioneel Tibetaans schilder. Na verblijf van een half jaar in het Rensenpark, wil Tashi Norbu graag in Emmen blijven. Hij raakt geïnspireerd door de positieve energie in het park als cultureel broeinest, maar ook door het groen, de rust en sereniteit in het park. Momenteel doet hij mee aan de expositie ‘Identitijd’ van K&C Drenthe in het Centrum voor Beeldende Kunst in Emmen.

Tijdens het festival ‘Emmen goes eco’ op 29 april, gaat hij een twee meter hoge hedendaagse boeddha maken van afvalmateriaal. Ook wil hij graag tijdens het Full Colour Festival gaan ‘live painten’ begeleid door zijn Tibetaanse muziekgroep. De hele middag was er een uitgebreid programma met live painting, rondleidingen en live muziek door het orkest van het museum met piano, gitaar, percussie en Tibetaans chanten.


Afgelopen zaterdag vond de feestelijk heropening van het museum in het Rensenpark plaats, die wordt verricht door Jisse Otter en Robert Kleine, wethouders van de gemeente Emmen. (foto Heintje Wolbers)


De kunstenaar had ook oud-voetballer Jong van het Schip uitgenodigd om hem een schilderij van Johan Cruijff te overhandigden.(foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda