“First Book Writing Challenge” boekuitreiking

EMMEN - De eerste


De “First Book Writing Challenge” is hier een sprekend voorbeeld van. In een paar weken je eigen boek schrijven en ook uitbrengen een onhaalbare opdracht? Niet voor de deelnemers van de ‘First Book Writing Challenge’. Onder begeleiding van Richard van der Ark en Jean-Pierre Doran zijn 7 deelnemers 8 weken geleden gestart met de challenge. Jean-Pierre heeft zelf al meerdere boeken uitgegeven en weet hoe lastig het kan zijn om aan de gang te blijven. Het schrijven van zijn nieuwe boek, samen met Richard, bracht hen op het idee van de challenge.

,,De challenge is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar (levens)verhaal, kennis of ervaringen met de wereld wil delen. Middels een gestructureerde cursus waarin de mensen in hun schrijfproces begeleid werden is het de deelnemers gelukt om in korte tijd een lang gekoesterde wens te realiseren. En niet alleen deelnemers uit omgeving Emmen, ook vanuit Amersfoort en zelfs Curaçao is meegeschreven. Wij willen graag de 7 aspirant schrijvers van onze “First Book Writing Challenge” in het zonnetje zetten. Special voor hun immense doorzettingsvermogen”.


Drie van de deelnemers stonden letterlijk oog in oog met: drugs, wapen, geweld, doodsbedreiging, gevangenschap, onderdrukking , depressie, angst, verlies van hun bedrijf en zelfs gedwongen afstand moeten nemen van hun kinderen. Toch hebben zij de moed gehad, ieder voor zich, om een boek te schrijven over hun overleving en overwinning. Samen met 4 andere deelnemers, die kennis en ervaringsboeken schreven, voor het creëren van een betere wereld, hebben ze met heel veel moeite en verdriet hun boek geschreven en dit binnen de challenge-periode van 8 weken. Wij zijn zeer dankbaar voor deze kanjers en hun prestatie, omdat zij bereid zijn om hun verhaal te delen om anderen te helpen ondanks alle obstakels.

“Het heeft niet alleen een boek opgeleverd, maar het heeft voor mij ook heel veel betekend voor de verwerking van een heftige periode in mijn leven. In mijn eentje lukte het niet om het verhaal op papier te zetten. Maar met begeleiding en ondersteuning van de groep kan ik dit hoofdstuk nu letterlijk en figuurlijk afsluiten!” zegt.. Regina Hekkert

In deze korte tijd is er een hechte groep, een community, ontstaan die elkaar tussen de bijeenkomsten gestimuleerd heeft en eigenlijk niet wil stoppen. Tijdens de feestelijke boekuitreiking van alle 8 boeken, kregen de deelnemers een eerste exemplaar in ontvangst. (foto's Henk van Wieren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda