Ilse Wösten wint veurdrachtwedstried 2018 van ‘t Aol Volk

EMMEN – In een volle zaal van Atlas Theater werd vrijdagavond de jaarlijkse voordrachtwedstrijd van de Drentse vereniging ‘t Aol Volk gehouden en gepresenteerd door Ina Garming. Maar liefst 12 deelnemers uit de groepen 1 t/m 5 en 20 deelnemers uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de regio plaatsten zich voor deze finaleronde.


Bij de jongste deelnemers werd het duo Chantal Paas en Kyara Rengers uit Zwartemeer met “Oeze Mieke” winnaar voor Stijn de Jong (‘t’Eenspan Emmen) en Thamira Veringa (obs de Esdoorn, Weerdinge). Bij de oudere ervaren groep koos de deskundige jury bestaande uit Hennie Stokker-Stadman, Win Oosting en Anne Doornbos, het gedicht “Kippenpraot” van Ilse Wösten van obs de Praom uit Zwartemeer) uit als beste voordracht. Tweede werd Ann-Marin Spang van BWB School Dalen en de derde prijs ging naar Sten Rengers van obs De Bente Emmer Compascuuum. Ilse Wösten werd tevens winnaar van de Grada Eding-Askes prijs, de wisselbokaal en een geldbedrag als beste voordrager.

Jury voorzitter Anne Doornbos: ,,Het aantal deelnemers lag ongeveer gelijk aan vorig jaar, maar ik heb wel gemerkt dat het niveau wel weer enkele stappen hoger is geworden. Wat vooral ook goed is te melden is dat veel deelnemers, ook zelf hun gedicht hebben geschreven en ook aan de presentatie extra aandacht hebben geschonken.” Voorafgaande aan de voordrachtwedstrijd waren er ook nog optredens van de Jeugd en kinderdansgroep van Aol Volk onder leiding van Ina Garming.

Voor de pauze werd burgemeester Eric van Oosterhout nog even door Tineke Hegen, voorzitter van de “veurdrachtskemissie van ’t Aol Volk” verrast met een speciale gedichtenbundel van 45 gedichten geselecteerd uit de finalisten van de afgelopen 10 jaar. Tineke Hegen gaf aan dat het vooral mooi was dat er nu ook een aantal scholen uit Zwartemeer en Nieuw Dordrecht zich voor deze wedstrijd hebben gemeld. Deze bundel is trouwens te koop voor 5 euro bij de culturele vereniging ‘t Aol Volk.


Voorste rij de jongste groep v.l.n.r.: Stijn de Jong(2e), Chantal en Kyara Rengers(1e) en Thamira Veringa(3e). Tweede rij v.l.n.r.: Ann-Marin Spang(2e), Ilse Wösten(1e) en Sten Rengers(3e).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda