Veel belangstelling voor boek “Zwartemeer grensdorp tijdens de tweede”

ZWARTEMEER - Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer, presenteerde afgelopen zaterdag in samenwerking met de schrijvers Herman Lübbers senior en junior, het boek: “Zwartemeer, Grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog” in een bomvol Café De Nachdwacht. Het eerste exemplaar van het boek werd door Herman Lubbers overhandigd aan Jisse Otter, wethouder van de Gemeente Emmen.


Naast de wethouder kregen nog drie andere personen die nauw betrokken zijn geweest bij de Tweede Wereldoorlog een boek aangeboden waaronder een mevrouw Schrijvers uit Amsterdam, die tijdens de oorlogsjaren als tweejarig meisje in Zwartemeer ondergedoken heeft gezeten. Ook was er een zoon van Dominee Hoeksema die tijdens deze oorlogsjaren veel werk heeft verzet binnen de “Ondergrondse”. De derde was mevrouw been-Stuit, een dochter van het onderwijzersechtpaar Stuit die met name de laatste jaren van de oorlog veel werk hebben verzet voor vluchtelingen, binnen de “Ondergrondse”.

De stichting organiseert in nauwe samenwerking met de Stichting S.L.O. wat staat voor “Stichting Luchtoorlog Drenthe” ook een expositie van foto’s, krantenknipsels, brieven enz. die allemaal te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Een belangrijk en extra interessant onderdeel van deze expositie is de geschiedenis rondom de drie vliegtuigen die op Zwartemeers grondgebied zijn neergestort. Deze expositie die afgelopen zaterdag en zondag werd gehouden in Café De Nachdwacht trok veel belangstelling. Het boek is vanaf nu te koop in diverse winkels in Klazienaveen, Emmen, Emmermeer, Angelslo, Bargercompascuum en in Zwartemeer.


Tijdens de presentatie overhandigde Herman Lubbers(l) ook een boek aan mevrouw Stuit, mevrouw Schrijvers en de heer Hoeksema.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda